Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Pediatrie: luchtwegproblemen zoals bronchitis, astma en luchtweginfecties
ZO
17 NOV
2024 & ...

Pediatrie: luchtwegproblemen zoals bronchitis, astma en luchtweginfecties


zo 17 november 2024
zo 17 november 2024
12:00-18:00 uur
Christine van Toor-Zaalberg
Nederlands
€ 120,00
FAGT, LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, SVN, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM Therapeut of in afstudeerjaar
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Voorwaarden digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft, is het van belang om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera te allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

Bronchitis, astma en luchtweginfecties

Een van de meest voorkomende aandoening bij kinderen is bovenste luchtweginfectie. Hieronder valt zowel de gewone verkoudheid als bronchitis en astma. Door de relatieve zwakte van de Longen en een immuunsysteem dat nog in ontwikkeling is kan een luchtwegprobleem lang aanhouden of zelfs chronisch worden. Zo’n 10% van de kinderen ontwikkelt in de 1e 4 jaar astma waarbij 50% van de kinderen chronische klachten blijft houden. Veelal worden deze klachten met westerse medicatie onder controle gehouden maar elk van deze problemen kunnen heel goed worden behandeld met acupunctuur, Chinese kruidenformules, Guasha en Tuina, maar ook voedingsadvies is een zeer belangrijk onderdeel.
Deze cursus leert de belangrijkste patronen te identificeren en wordt de basis gelegd om kinderen goed te behandelen en te diagnosticeren.
Deze nascholing maakt deel uit van een serie lesdagen over de behandeling van kinderen met TCM. De nascholingsdagen kunnen ook elk afzonderlijk worden gevolgd maar aan te raden is met de nascholing de behandeling van kinderen in de TCM te beginnen.

De topics van de overige lesdagen zijn:
Deze nascholing is geschikt voor TCM therapeuten of TCM studenten die geïnteresseerd zijn in de behandeling van kinderen of die reeds kinderen behandelen in hun praktijk.

De docente

Christine van Toor-Zaalberg is acupuncturist en herbalist met als specialisme het behandelen van kinderen. Haar opleiding tot herbalist rondde ze af in 2002 bij Academie Qing-Bai, in 2005 behaalde ze hier ook haar diploma acupunctuur. In 2004-2005 volgde ze de opleiding pediatrie van Alex Tiberi en mocht ter afronding van deze studie verschillende keren stage bij hem lopen in San Diego.

Verder heeft ze o.a les gekregen van Stephen Cowan, Harriet Beinfeld, Ephram Korngold, Moshe Heller en Rebecca Avern, KC Conover en Elizabeth Talcott om zich verder te bekwamen in de behandeling van kinderen m.b.v. de 5 elementen leer, Japanse Meridiaan therapie en Shonishin. Ook heeft ze de laatste jaren studies gevolgd bij CT Holman en Alaine Duncan om zich verder te ontwikkelen in het behandelen van emotioneel trauma bij kinderen.
Christine voert sinds 2007 een succesvolle praktijk in Den Haag samen met Ronald van Duijne. Dit centrum heeft een samenwerkingsverband met het Juliana Kinderziekenhuis.

Verder werkt Christine samen met een homeopathisch kinderarts, kinderosteopaat, haptonoom en 2 kindertherapeuten gespecialiseerd in hechtingsproblematiek, angststoornissen, trauma en faalangst.

Vanaf 2007 organiseert ze voor Qing-Bai om het jaar een studiereis naar het Pacific College of Health and Science in San Diego waarbij ook het 4-daagse Pacific Symposium op het programma staat.

Eind 2020 is haar 1e kinderboekje uitgekomen genaamd Amy en haar vriendjes gaan naar de acupuncturist.
Het verhaal gaat over het meisje Amy die met klachten van verkoudheid een bezoek brengt aan een acupuncturist en kennis maakt met de verschillende behandelmethodes die de TCM kent zoals acupressuur, tuina, kruiden, cupping en moxa. Het boekje is vooral bedoeld om ouders en kinderen kennis te laten maken met de behandelmethodes die de TCM kent om zodoende de stap naar een TCM-therapeut makkelijker te maken.

Medio maart 2022 is haar 2de kinderboekje uitgekomen genaamd Liam en zijn vriendjes gaan naar de acupuncturist. Hier is het thema buikpijn.