Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Balans Methode Masterclass - De Weg naar Perfectie
VR
12 MEI
2023 & ...

Balans Methode Masterclass - De Weg naar Perfectie


start vr 12 mei 2023 - studiedagen: 3
Klik hier voor alle studiedagen
Fletcher, Stichtse Rotonde 11, 3818 GV Amersfoort
07:30-17:00 uur
Kris Oosting
Nederlands
€ 1.295,00
LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong
Zie hieronder: “Voor wie is deze bijscholing”
uitgebreide syllabus
Deelnamebewijs
overnachtingen, ontbijt, lunch, diner, koffie en thee
26 deelnemers

PLAATS IN WINKELWAGEN
De Balans Methode Masterclass waren voor mij superleuke, leerzame en goed georganiseerde dagen. Fijn om te volgen en zeker een aanrader voor collega’s. Ik wilde graag meer verdieping in het werken met de Balans Methode en meer duidelijkheid wat betreft de Seizoenen en Cycli en Wu Xing. Dat is gelukt, ik heb veel duidelijkheid gekregen en pas het geleerde met goed resultaat toe.
- Willy S.
Zelfvertrouwen en speelsheid.
Na het bijwonen van de zeer energieke Balans Methode Masterclass merk ik dat mijn benadering van het gebruik van de Tan Balans Methode is veranderd. Waar ik voorheen rigoureus vasthield aan schema's en standaard naaldprotocollen, heb ik nu meer vertrouwen. Dus ja, het volgen heeft veel plezier en persoonlijke groei gebracht. Een aanrader!
- Peer B.

Wat kun je na deze bijscholing

Na het volgen van deze bijscholing kun je complexe functionele klachten effectief en gebalanceerd behandelen met Balans Methode acupunctuur op een cliëntvriendelijke wijze.
Je bent in staat om alle technieken van de Balans Methode op de juiste manier toe te passen en te integreren tot een effectieve behandeling.
Je hebt een verdieping en een nieuwe uitbreiding geleerd van Seizoen Balans en Wu Xing. Daarnaast kun je de Strategie van de 12 Magical Points toepassen in de praktijk.
Je bent in staat complexe problemen snel en effectief behandelen met de Balans Methode en je maakt nog meer cliënten blij!

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is voor acupuncturisten die alle bijscholingen van Kris Oosting in de serie Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur en Effectief Functionele Klachten Behandelen met Acupunctuur hebben gevolgd en graag verder willen groeien.
Omdat dit een ‘advanced level’ cursus is dien je de volgende modules te hebben gevolgd:
 • Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur deel 1, 2 en 3.
 • Effectief Functionele Klachten Behandelen met Acupunctuur – Meridiaan Conversie (Yi Jing)
 • Effectief Functionele Klachten Behandelen met Acupunctuur – Vijf Fasen (Wu Xing)
 • Effectief Functionele Klachten Behandelen met Acupunctuur – Seizoenen & Cycli.
 • Bijscholing Qi Jing Ba Mai.
 • En de Balans Methode minimaal 2 jaar in de praktijk te hebben gebruikt.
Verder dien je de Balans Methode dagelijks in je praktijk toe te passen. D.w.z. Local en Global Balance en ook de gevorderde technieken, zoals Meridiaan Conversie, Wu Xing en Seizoenbalans.
Je staat te popelen om helemaal in de materie te duiken tijdens deze drie dagen van intensieve verdieping.

Waarom deze bijscholing

Voor Acupuncturisten die behoefte hebben aan diepere kennis van de Balans Methode en willen groeien in deze effectieve methode van acupunctuur en om resultaten van Balans Methode acupunctuurbehandelingen naar een hoger niveau te tillen.
Deze masterclass voorziet in die behoefte.
De docent behandelt dagelijks cliënten met de in deze bijscholing aangeboden methoden en bereikt daar goede resultaten mee die hij graag wil delen.

Voorbereiding van de bijscholing

Deelnemers krijgen voor aanvang drie speciale webinars om zich goed voor te bereiden op deze masterclass.
Ook ontvangen zij een voorbereidingsplan om goed beslagen ten ijs te komen en het maximale uit de masterclass te halen.

Opzet van de bijscholing

Om deze lesstof nauw aan te laten sluiten bij je dagelijks werk als acupuncturist, zal de docent, middels casuïstiek en interactieve onderwijsvormen, ingaan op de praktische toepassingsmogelijkheden van de besproken methoden.
Er wordt in kleine groepjes gewerkt om de stof tastbaar en toepasbaar te maken. Hierdoor kun je er direct in je eigen praktijk mee aan de slag.
Deze bijscholing onderscheidt zich door zijn rijkdom aan praktijkvoorbeelden en een uitgebreide syllabus.
Deze masterclass is een intensieve ervaring waar je volledig ‘ondergedompeld’ wordt in de Balans Methode. De groep wordt klein gehouden om persoonlijke begeleiding te kunnen geven.
De lessen vinden plaats in de ochtend, middag en avond. Vandaar dat deze masterclass intern wordt gehouden. D.w.z. dat de deelnemers blijven overnachten.
Deze intensieve masterclass omvat 30 contacturen.

Programma

Om zoveel mogelijk te bereiken in korte tijd is het programma is intensief. Het is daarom essentieel dat de deelnemer over de vereiste voorkennis bezit.
Tijdens deze bijscholing wordt de complexe theorie inzichtelijk en praktisch toepasbaar gemaakt voor je dagelijkse praktijkvoering.
Deze bijscholing behandelt o.a. de volgende onderwerpen:
 • Uitbreidingen op seizoen balans en cycli voor een nauwkeurige synchronisatie met de Qi van de seizoenen en de veranderingen daarin.
 • Uitbreidingen op de Wu Xing – Vijf Fasen. De diepte in met de beweging en kwaliteit van Qi.
 • Dr. Tan’s strategie van de 12 magische punten. Alle twaalf de meridianen meenemen in de balans.
 • De Perfect Global Balance Structures en Indirect Balans klinisch toepassen. In combinatie met de Qi Jing Ba Mai.
 • Meditatie voor de Balans Methode Acupuncturist. Alles begint met de Yi (intentie) van de acupuncturist.
 • Complexe praktijkcasussen uitwerken in groepen.
 • Ervaringen uitwisselen en ervan leren.
 • Vlaggen werk: rood, geel, groen en wat gaan we hiermee doen.
 • Schema’s en overzichten voor in je praktijk.
 • Vragen van deelnemers.

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. Hij heeft de succesvolle acupunctuur pijnkliniek opgezet waar volledig wordt gewerkt volgens dr. Tan’s Balans Methode. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balans Methode iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk. Via onderzoek, praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd en deelt dat graag via zijn bijscholingen.
In oktober 2020 heeft Kris zijn eerste boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort.
In oktober 2021 is zijn tweede boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Volume 2.
In de lente 2023 wordt zijn derde boek verwacht Balance Method Acupuncture – Master Space, Time and Energy.
Van 2006 tot 2022 was hij hoofddocent van de opleiding Chinese Kruidentherapie en gaf met toewijding en enthousiasme les.
Kris is vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel.
Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe.

In 2010 heeft hij bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe met succes afgerond.
Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, welke een didactische verantwoorde cursus verzekert.