Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Effectief functionele klachten behandelen met Acupunctuur - Seizoenen en Cycli
ZO
4 JUN
2023 & ...

Effectief functionele klachten behandelen met Acupunctuur - Seizoenen en Cycli


zo 4 juni 2023
zo 4 juni 2023
12:00-18:00 uur
Kris Oosting
Nederlands
€ 135,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Effectief Functionele Klachten Behandelen met Acupunctuur deel 1 Meridiaan Conversie (Yi Jing)
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Voorwaarden digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft, is het van belang om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera te allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

Het effectief balanceren van seizoen en cyclische klachten

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is voor acupuncturisten die cliënten met een scala aan (complexe) functionele klachten ontvangen en deze effectief en gebalanceerd willen behandelen met snel merkbaar resultaat. Met functionele klachten worden geen pijnklachten bedoeld. Deze worden behandeld in de bijscholingen Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur. De functionele klachten die in deze bijscholing worden besproken zijn gerelateerd aan de veranderingen per seizoen en andere cycli, zoals bijvoorbeeld de menstruatiecyclus.

Dit is een ‘advanced level’ bijscholing en kennis van Global Balance en Meridiaan Conversie (Yi Jing) uit de bijscholing Effectief Functionele Klachten Behandelen met Acupunctuur deel 1 – Meridiaan Conversie (Yi Jing) is essentieel. Met deze bijscholing wil je extra mogelijkheden (gereedschap) kunnen toepassen om complexe klachten te behandelen.

Wat kun je na deze bijscholing

Na het volgen van deze bijscholing kun je complexe functionele klachten effectief en gebalanceerd behandelen met acupunctuur op een cliëntvriendelijke wijze.
Je leert een methodische aanpak en niet lijsten met punten. Hierdoor kun je bij iedere klacht zelf bepalen hoe effectief te behandelen. Na deze bijscholing kun je dan ook direct aan de slag met het seizoenen balansmodel van dr. R. Tan en kun je andere cyclische processen in het lichaam synchroniseren.

Waarom deze bijscholing

Om de resultaten van acupunctuurbehandelingen naar een hoger niveau te tillen. Vaak zijn acupunctuurbehandelingen niet optimaal gebalanceerd in termen van yin-yang, meridianen en cycli. Voor voorspoedig herstel van de cliënt is het essentieel dat een voor die cliënt passende, en gebalanceerde, behandeling wordt uitgevoerd. Deze bijscholing voorziet in die behoefte. De docent behandelt dagelijks cliënten met de in deze bijscholing aangeboden methoden en bereikt daar goede resultaten mee die hij graag wil delen.

Opzet van de bijscholing

Om deze lesstof nauw aan te laten sluiten bij je dagelijks werk als acupuncturist, zal de docent, middels casuïstiek en interactieve onderwijsvormen, ingaan op de praktische toepassingsmogelijkheden van de besproken methoden. Er wordt in kleine groepjes gewerkt om de stof tastbaar en toepasbaar te maken. Hierdoor kun je er direct in je eigen praktijk mee aan de slag. Deze bijscholing onderscheidt zich door zijn rijkdom aan praktijkvoorbeelden en een uitgebreide syllabus.
Tijdens deze bijscholing leer je een duidelijk stappenplan van de Seizoenen balans methode volgens dr. R. Tan, welke je direct in de praktijk kunt toepassen.
Het is iedere keer weer fijn om te beleven hoe effectief deze methoden zijn. Dit verhoogd voor de acupuncturist zijn/haar plezier in het vak en voor de cliënt het vertrouwen in acupunctuur.

Programma

De kern van deze bijscholing is het balanceren van het lichaam (en geest) naar het juiste seizoen. Bijvoorbeeld, cliënten kunnen specifieke klachten hebben tijdens een bepaald seizoen of tijdens het wisselen van seizoenen. Je leert hoe een meridiaan systeem (of systemen) weer in balans te brengen met het juiste seizoen, zodat er balans ontstaat in de transformatie en verandering in de Qi in het lichaam van de cliënt. Hetzelfde geldt voor bepaalde cycli in het leven, zoals bijvoorbeeld de menstruatiecyclus. Tijdens deze bijscholing wordt de complexe theorie inzichtelijk en praktisch toepasbaar gemaakt voor je dagelijkse praktijkvoering.
In deze bijscholing komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
 • Wat het balanceren van seizoenen en cycli is.
 • De relatie tussen de Yi Jing en seizoenen en cycli.
 • De 64 hexagrammen volgens dr. Tan.
 • Wat seizoenen balans is en hoe het te gebruiken in de praktijk.
 • Seizoenen balans per meridiaan of in Global Balance structuur.
 • Relatie tussen meridiaan conversie, Wu Xing en seizoenen balans.
 • Behandelprotocollen opstellen voor Seizoenen balans.
 • Duidelijk stappenplan: anamnese - TCM-diagnose - behandelstrategie - behandeling.
 • Notatiewijze voor je cliëntdossier.
 • Schema’s en overzichten.
 • Vragen van deelnemers.
 • En natuurlijk praktijkcasussen en -voorbeelden.

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. Hij heeft de succesvolle acupunctuur pijnkliniek opgezet waar volledig wordt gewerkt volgens dr. Tan’s balans methode. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk. Via onderzoek, praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd en deelt dat graag via zijn bijscholingen.

In oktober 2020 heeft Kris zijn eerste boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort.
In oktober 2021 is zijn tweede boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort - Volume 2.
Zijn derde boek wordt verwacht in het voorjaar van 2023.

Kris is vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Hij is als expert verbonden aan de werkgroep Health Informatics. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel.