Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Regels en richtlijnen voor je eigen praktijk
ZA
9 OKT
2021 & ...

Regels en richtlijnen voor je eigen praktijk


za 9 oktober 2021 en zo 10 oktober 2021
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Gerfriede Hoekendijk en Inge ten Voorde
Nederlands
€ 190,00
FAGT, LVNT, NVST, NWP, VBAG, Zhong (12 NAP - Cat. 3)
TCM therapeut
Uitgebreide Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Voor wie is deze bijscholing?

Deze bijscholing is voor eenieder die gaat beginnen of reeds begonnen is met het opzetten en draaien van een eigen praktijk. Eindelijk klaar met jaren van studeren en aan de slag. Is het inderdaad zo simpel? Een naambord op de voordeur bevestigen en dat is alles? Of komt er toch meer bij kijken om zowel een goede ondernemer, als ook een goede therapeut te zijn?

Wat kun je na deze bijscholing?

Na het volgen van deze bijscholing kun je bij jezelf controleren of jouw praktijk en/of jouw kennis van de Nederlandse wetgeving inderdaad voldoende is om niet alleen een goede therapeut, maar ook een goede ondernemer te zijn.
Daarnaast kun je zelfstandig een goede boekhouding voeren en cliŽntendossiers opbouwen en beheren. Ook heb je meer inzicht in de regelgeving die er is en waar je je als therapeut en ondernemer volgens de Nederlandse wetgeving aan dient te houden.
Je kunt door efficiŽnter je administratie bij te houden, meer tijd en aandacht besteden aan je cliŽnten. Verder leer je een methodische aanpak voor je boekhouding. Hierdoor kun je je terugkerende aangifte omzetbelasting (4x per jaar) makkelijker en sneller doen en wordt je praktijkvoering alleen maar efficiŽnter. Na deze bijscholing kun je dan ook direct aan de slag.

Waarom deze bijscholing?

De maatschappij verwacht dat elke Nederlander de Wet kent en zich daaraan zal houden, zeker als het gaat om de zorg met alle regelgeving daarvan. Niet alleen onze Overheid, maar ook de Zorgverzekeraars stellen jaarlijks hun eisen bij en deze worden doorgaans steeds zwaarder. Als therapeut ťn ondernemer moet je dan ook voorkomen, dat je ten ondergaat aan deze overvloed aan regelgeving. Goede kennis is de basis. Niet alleen voor de Overheid en Zorgverzekeraars, maar ook
voor jou als therapeut. Door goed geÔnformeerd te zijn over de geldende wet- en regelgeving en je daarnaast te houden aan de Beroepscode van je eigen Beroepsvereniging, kun je voor een groot deel voorkomen dat er klachten ontstaan.
Maar als die toch ontstaan, is er sinds 2015 de ĎWet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorgí (Wkkgz). Door deze Wkkgz is m.n. de cliŽnt die gebruik maakt van een Ďzorgaanbiederí veel beter beschermd. Hier vallen alle soorten zorgaanbieders onder, dus ook jij als therapeut. Dit heeft dus een direct effect op hetgeen dat van iedere zorgverlener verwacht wordt en waar die op allerlei gebieden wettelijk vastgelegd aan moet voldoen. De controles op de naleving hiervan worden uitgevoerd door of namens de Inspectie Gezondheidszorg en/of de Belastingdienst.
Een belangrijk aspect is het nu kunnen toekennen van een financiŽle schadevergoeding aan een klager, tot een maximum van Ä 25.000,=. Dit gebeurt door een Geschillencommissie, mits uiteraard de ingediende klacht gegrond is verklaard. Deze schadevergoeding zal de therapeut zelf moeten gaan betalen. Iedere therapeut in Nederland dient zich hiervan goed bewust te zijn en ervoor te zorgen, dat hij/zij goed verzekerd is. Er zal hierover tijdens deze bijscholing uitgebreid op ingegaan worden.

Opzet van de bijscholing

Om deze lesstof nauw aan te laten sluiten bij je dagelijks werk als therapeut, zullen de docenten, middels casuÔstiek en interactieve onderwijsvormen, ingaan op de praktische toepassingsmogelijkheden van de betrokken wet- en regelgeving. Tijdens de bijscholing zal veel aandacht worden besteed aan de praktijkvoering in zijn geheel. Als therapeut ben je opgeleid om maatwerk voor je cliŽnten te leveren. De cliŽnt staat immers centraal. Deze bijscholing stelt je in staat je bedrijfsmatige praktijkvoering naar een hoger peil te brengen.

Programma

In deze bijscholing komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
  • Uitleg over Wetten/Richtlijnen/Protocollen.
  • Wat gebeurt er tijdens een visitatie? Wat zijn mogelijke consequenties?
  • Uitleg over de Kamer van Koophandel, Belastingen, boekhouding en facturatie.
  • Praktijktips o.a. over het gebruik van een kasboek.

De docenten

Gerfriede Hoekendijk-de Wal (1956) werkt vanaf 1990 als zelfstandig acupuncturiste en TCG therapeut. Daarnaast heeft zij jarenlange ervaring als gastdocente aan o.a. de VU en OIBIBIO te Amsterdam, Academie Qing-Bai, Prevenzis te Ommen en Meditura Opleidingen te Arnhem. Zij is ook werkzaam geweest bij ACUFIT in Arnhem en het Care for Women Centrum in Amersfoort. Daarnaast heeft zij jarenlange ervaring als Visiteur en is zij lid van de Geschillencommissie KAB.
Gerfriede is SHO en CRKBO gecertificeerd en lid van NVTCG ZHONG en NIBIG.
Inge ten Voorde (1973) heeft in 1999 de titel AA verworven doormiddel van de gevolgde studie Accountancy en stageprogramma. Zij is direct na haar studie als zelfstandige gaan werken. De jarenlange werkervaring brengt met zich mee dat zij zich goed kan inleven in diverse ondernemers en hen begeleidt met hun boekhouding en vragen die zij hebben. Zij heeft de Maatschap Care Accounting te Arnhem waarin zij werkzaam is met de heer D.A.L. Tweeboom. Care Accounting biedt stage plaatsen aan op HBO- en MBO-niveau waarmee de ervaring met het begeleiden van studenten is opgedaan. Voor meer informatie kunt u kijken op www.careaccounting.nl.