Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Shiatsu Therapeuten > Shiatsu behandelingen bij Kinderwens
ZO
14 MEI
2023

Shiatsu behandelingen bij Kinderwens


zo 14 mei 2023
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Wim Sanders
Nederlands
€ 120,00
FAGT, LVNT, NVST, NWP, SVN, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Afgestudeerde shiatsu therapeuten en 3e jrs studenten
Syllabus
Deelnamebewijs
Dunne loszittende kleding, handdoek en schrijfgerei

PLAATS IN WINKELWAGEN

Shiatsu behandelingen bij Kinderwens

Onderwerpen

  • TCM en vruchtbaarheid
  • Disbalans bij de man
  • Disbalans bij de vrouw
  • Shiatsu massage therapie bij kinderwens
  • Shiatsu massage therapie tijdens een IVF-traject (en soortgelijke trajecten)
  • Eindelijk zwanger; en nu?
Zodra een stel besluit dat een kindje welkom is, lukt het 1 op de 6 á 7 koppels niet om binnen één jaar zwanger te worden. Naast dat er soms duidelijke oorzaken gevonden worden blijkt ook regelmatig, dat er geen concrete oorzaak lijkt te zijn. Dit is heel frustrerend en verwarrend. Het vertrouwen in het lichaam staat zwaar onder druk, evenals de emotionele kant en soms komt zelfs de relatie onder druk te staan.
Shiatsu massage therapie is bij uitstek geschikt om zowel de man als de vrouw te ondersteunen om dat vertrouwen weer te herstellen. Dit is zeker zo belangrijk (zo niet meer) dan medicijnen, voeding en supplementen. Daarnaast blijft het natuurlijk belangrijk om na een juiste diagnose de basis syndromen te behandelen.

Dagindeling

We starten met een korte theoretische uitleg vanuit de TCM van de verschillende disbalansen die kunnen leiden tot het verminderd vruchtbaar zijn. In de uitgebreide syllabus worden de oorzaken van zowel de westerse als de TCM kant belicht die ten grondslag kunnen liggen aan het niet zwanger raken. De meeste TCM syndromen die binnen dit gebied voorkomen zullen in de syllabus beschreven worden. Daarnaast is er aandacht voor voeding, levensstijl en supplementen in de syllabus.
Door de syllabus zo compleet mogelijk te maken, houden we veel tijd over om het over de shiatsu behandelingen te hebben en voldoende praktijk te kunnen doen.

Docent

Wim Sanders bestudeert de shiatsu en TCM vanaf 1986. Het begon met de 2-jarige opleiding shiatsu massagetherapie in het oost-west centrum in Arnhem. Daarna de 3-jarige opleiding acupunctuur aan de ATCM in Nijmegen (het huidige Qing Bai). Om de TCM nog meer te begrijpen en verder te ontwikkelen studeerde hij vervolgens 3 jaar de traditionele Chinese kruidengeneeskunde bij Bao Ku in België met o.a. Chris Dhaenens. Daarna de 2-jarige opleiding traditionele westerse kruidengeneeskunde bij de heer Rademakers, Ky Lin in Den Haag. Vervolgens 1 jaar bio cybernetica van de acupunctuur en kruiden door de heer Rademakers bij Ky Lin. Module basis vakopleiding, 1 jaar bij Qing-Bai. En 1 jaar Nan Jing acupunctuur door de heer Rademakers Qing-Bai. Daarna 1 jaar voeding door de heer Rademakers bij Qing Bai. Hij studeerde westers medische basis: Pathologie bij Qing Bai en 1 jaar aan de school voor Homeopathie Amersfoort.
Hij was 4 jaar hoofddocent praktijk shiatsu opleiding Oost-West Centrum in Arnhem.
Daarna 5 jaar hoofddocent praktijk en theorie aan de shiatsu opleiding Rotterdam.
Momenteel is hij docent praktijk voor de shiatsu opleiding van Qing Bai in Amersfoort.
In al die tijd is hij bezig geweest om samen met andere docenten de shiatsu en de TCM beter aan elkaar te koppelen. Wim Sanders heeft een praktijk in Ooij waar hij naast de behandelingen met acupunctuur en kruiden het meest gebruikt maakt van shiatsu massagetherapie.