Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Shiatsu Therapeuten > Tao van de sexualiteit en Shiatsu
ZO
4 JUN
2023

Tao van de sexualiteit en Shiatsu


zo 4 juni 2023
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Wim Sanders
Nederlands
€ 120,00
FAGT, LVNT, NVST, NWP, SVN, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Afgestudeerde shiatsu therapeuten en 3e jrs studenten
Syllabus
Deelnamebewijs
Dunne loszittende kleding, handdoek en schrijfgerei

PLAATS IN WINKELWAGEN

Shiatsu en Tao van de seksualiteit

Onderwerpen

  • Tao van de seksualiteit
  • Seksualiteit in de TCM
  • Shiatsu massage therapie bij seksuele problemen
De tao van de seksualiteit zou je bijna kunnen beschouwen als een onderdeel van de TCM. Seksuele energie is de krachtigste energie die voorhanden is in het lichaam. De tao van de seksualiteit is een leer om zo goed mogelijk met deze energie om te gaan, zowel voor de vrouw als voor de man. Tijdens deze bijscholing worden de beginselen van tao van de seksualiteit besproken en er wordt een koppeling gemaakt met de TCM en de mogelijke shiatsu behandelingen.
De behandeling van syndromen op het gebied van seksualiteit verschillen in feite niet zoveel van de behandelingen van andere klachten. Ze hebben echter wel een heel andere lading. Shiatsu massage therapie is een prima en veilige therapie voor disbalansen binnen dit onderwerp.

Dagindeling

In het eerste gedeelte wordt er een inleiding gegeven met betrekking tot de tao van de seksualiteit en de verbinding met de TCM. Tijdens dit gedeelte kun je ook al je vragen stellen over dit onderwerp. De syndromen die ten grondslag liggen aan seksuele aandoeningen is heel divers. Het blijft belangrijk om een juiste basis diagnose te stellen volgens de regels van de TCM.
Tijdens het tweede gedeelte gaan we de shiatsu massages bespreken en beoefenen. Ook zullen we wat oefeningen doen uit de tao van de seksualiteit die we kunnen gebruiken om seksuele blokkades op te heffen en/of deze energie te versterken.
De massages zijn traditionele shiatsu massages die over de kleding heen gegeven worden.

Docent

Wim Sanders bestudeert de shiatsu en TCM vanaf 1986. Het begon met de 2-jarige opleiding shiatsu massagetherapie in het oost-west centrum in Arnhem. Daarna de 3-jarige opleiding acupunctuur aan de ATCM in Nijmegen (het huidige Qing Bai). Om de TCM nog meer te begrijpen en verder te ontwikkelen studeerde hij vervolgens 3 jaar de traditionele Chinese kruidengeneeskunde bij Bao Ku in België met o.a. Chris Dhaenens. Daarna de 2-jarige opleiding traditionele westerse kruidengeneeskunde bij de heer Rademakers, Ky Lin in Den Haag. Vervolgens 1 jaar bio cybernetica van de acupunctuur en kruiden door de heer Rademakers bij Ky Lin. Module basis vakopleiding, 1 jaar bij Qing-Bai. En 1 jaar Nan Jing acupunctuur door de heer Rademakers Qing-Bai. Daarna 1 jaar voeding door de heer Rademakers bij Qing Bai. Hij studeerde westers medische basis: Pathologie bij Qing Bai en 1 jaar aan de school voor Homeopathie Amersfoort.
Hij was 4 jaar hoofddocent praktijk shiatsu opleiding Oost-West Centrum in Arnhem.
Daarna 5 jaar hoofddocent praktijk en theorie aan de shiatsu opleiding Rotterdam.
Momenteel is hij docent praktijk voor de shiatsu opleiding van Qing Bai in Amersfoort.
In al die tijd is hij bezig geweest om samen met andere docenten de shiatsu en de TCM beter aan elkaar te koppelen. Wim Sanders heeft een praktijk in Ooij waar hij naast de behandelingen met acupunctuur en kruiden het meest gebruikt maakt van shiatsu massagetherapie.