Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Shiatsu Therapeuten > Burn-out: diagnose van de diagnose
ZO
5 MRT
2023 & ...

Burn-out: diagnose van de diagnose


zo 5 maart 2023 en zo 19 maart 2023
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Wim Sanders
Nederlands
€ 220,00
FAGT, LVNT, NVST, NWP, SVN, VBAG, Zhong (12 NAP - Cat. 1)
Afgestudeerde shiatsu therapeuten
Syllabus
Deelnamebewijs
Dunne loszittende kleding, handdoek en schrijfgerei

PLAATS IN WINKELWAGEN

Shiatsumassage therapie
Burn-out; diagnose van de diagnose

Bij de behandeling van een burn-out is er vaak meer nodig dan de standaard TCM-diagnose en shiatsu behandeling. Ondanks dat deze behandelingen geen symptomatische behandelingen zijn maar totaal behandelingen, moeten we nog een stap dieper naar de kern van de disbalans(en). Tijdens deze workshop gaan we dieper in op het waarom.
De ‘standaard’ TCM-diagnose, het behandelingsprincipe en de shiatsu behandeling blijft belangrijk. Hier zullen we ook op ingaan tijdens de workshop. Maar vooral hoe deze disbalans is ontstaan, is in dit kader belangrijk; Diagnose van de diagnose. Om een echte verandering tot stand te brengen is er een verandering van zienswijze nodig bij de patiënt het is tijd voor een andere strategie. We gaan kijken en oefenen hoe we dit proces kunnen ondersteunen met behulp van de shiatsu-TCM behandeling.
Een beperkt aantal Casussen kunnen worden ingebracht. Deze kunnen tot twee weken voor aanvang van de workshop worden toegezonden via de mail naar info@shiatsu-tcm.nl

De docent

Wim Sanders bestudeert de shiatsu en TCM vanaf 1986. Het begon met de 2-jarige opleiding shiatsu massagetherapie in het oost-west centrum in Arnhem. Daarna de 3-jarige opleiding acupunctuur aan de ATCM in Nijmegen (het huidige Qing-Bai). Om de TCM nog meer te begrijpen en verder te ontwikkelen, studeerde hij vervolgens 3 jaar de traditionele Chinese kruidengeneeskunde bij Bao Ku in België met o.a. Chris Dhaenens. Daarna de 2-jarige opleiding traditionele westerse kruidengeneeskunde bij Dhr. Rademakers, Ky Lin te Den Haag, vervolgens 1 jaar bio-cybernetica van acupunctuur en kruiden door Dhr. Rademakers bij Ky Lin. Module Basis Vakopleiding, 1 jaar bij Qing-Bai. 1 jaar Nan Jing acupunctuur door Dhr. Rademakers bij Qing-Bai. Daarna 1 jaar voeding door Dhr. Rademakers bij Qing-Bai. Hij studeerde Westers Medische Basis: Pathologie bij Qing-Bai en 1 jaar aan de school voor Homeopathie te Amersfoort.
Hij was 4 jaar praktijk-hoofddocent shiatsu opleiding Oost-West centrum in Arnhem. Daarna 5 jaar praktijk- en theorie-hoofddocent aan de shiatsu opleiding te Rotterdam.
Momenteel is hij praktijk-hoofddocent voor de shiatsu opleiding bij Qing-Bai en is lid van het hoofdteam.
In al die tijd is hij bezig geweest om samen met andere docenten de shiatsu en de TCM beter aan elkaar te koppelen. Wim Sanders heeft een praktijk in Ooij waar hij naast de behandelingen met acupunctuur en kruiden het meest gebruikt maakt van shiatsu massagetherapie.