Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Shiatsu Therapeuten > Japanse behandeltechnieken voor Shiatsu therapeuten deel 2
ZO
8 SEP
2019 & ...

Japanse behandeltechnieken voor Shiatsu therapeuten deel 2


start zo 8 september 2019 - studiedagen: 4
Klik hier voor alle studiedagen
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Barbara Dudman
Nederlands
€ 500,00
FAGT, NVST, NWP, VBAG, VNT, Zhong (Cat. 1)
Japanse behandeltechnieken voor Shiatsu therapeuten deel 1
Syllabus
Certificaat

PLAATS IN WINKELWAGEN

Japanse behandeltechnieken

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor Shiatsu therapeuten, die de 10 lessen van de bijscholing ĎJapanse behandeltechnieken voor Shiatsu therapeuten, deel 1í hebben gevolgd en deze willen uitbreiden. Tijdens deze bijscholing worden er technieken herhaald en ingezet voor een behandeling tegen pijn.

Inleiding

Acute- maar ook chronische pijn is een frequent voorkomend probleem in de Shiatsu praktijk. 1 op de 5 Nederlanders heeft pijn. Veel mensen slikken hiervoor medicatie, worden somber of depressief van de pijn, wat weer om een aanvulling met andere medicatie vraagt.
Depressieve gevoelens, angst voor verergering van de klachten, boosheid en stress komen veel voor bij mensen met pijn. Uitval in het werk en ziekmelding verergert vaak de situatie. Naast al deze klachten wordt de patiŽnt ook mentaal en fysiek moe van de pijn.

Lesinhoud

Elke studiedag bestaat uit een theoretische achtergrond van diagnostiek, pathologie en behandelingstechnieken. Daarnaast wordt veel tijd besteed aan praktisch oefenen. Elke studiedag begint met een evaluatie van de, in de vorige lesdag, behandelde technieken. We eindigen elke studiedag met een strategisch behandelplan en een extra vaardigheidstraining, die direct in de praktijk kan worden ingezet.

Doel van de bijscholing

Het doel van de bijscholing ĎJapanse behandeltechnieken voor Shiatsu therapeuten deel 2í is om een gestructureerde en resultaatgerichte pijnbehandeling uit te voeren. Het resultaat van de behandeling is toetsbaar door palpatie van de pijnplek, deze moet verminderen en oplossen. Er wordt een vast protocol van een pijnbehandeling aangeleerd, welke elke les verder wordt uitgebreid.

Onderwerpen die behandeld worden

  • Dag 1: Herhaling protocol deel 1, introductie pijnbestrijding via Japanse behandeltechnieken, behandeling van schouder-, knie-, enkelpijn.
  • Dag 2: Behandeling van rugpijn en pijn in handen en voeten; artrose, hielspoor, peesproblemen.
  • Dag 3: Behandeling van menstruatiepijn, hoofdpijn, pijn na trauma en operatie.
  • Dag 4: Behandeling van pijn op meerdere plaatsen in het lichaam; fibromyalgie, reuma, neuropathieŽn.

Van de student wordt verwacht dat

  • Hij/zij regelmatig patiŽnten behandelt; minimaal 4 per week
  • Hij/zij kennis heeft van tong-, pols- en haradiagnostiek
  • Hij/zij in de praktijk actief aan de slag gaat met de opgedane kennis

De docente

BARBARA DUDMAN (1966) heeft Chinese acupunctuur, Japanse acupunctuur, Chinese kruiden en Natuurgeneeskunde bestudeerd. Barbara is 25 jaar praktiserend acupuncturist en 20 jaar verbonden als docent aan de academie Qing-Bai. Na uitgebreide studie en lessen gevolgd te hebben in de Dr. Tan methode en Robert Doane methode past ze deze met succes en enthousiasme toe in haar praktijk.