Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > TuiNa Therapeuten > Doeltreffende TCM strategieŽn voor slaapproblemen
ZA
18 SEP
2021

Doeltreffende TCM strategieŽn voor slaapproblemen


za 18 september 2021
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Jolinda van Hoogdalem
Nederlands
€ 105,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM therapeut of in afstudeerjaar
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS OP WACHTLIJST

Doeltreffende TCM strategieŽn voor slaapproblemen

Een goede nachtrust is een van de pijlers van onze gezondheid. Slaapproblemen kunnen een effectieve behandeling dan ook in de weg staan. Als je in de praktijk vraagt naar de nachtrust van cliŽnten dan blijkt dat een goede slaap lang niet altijd vanzelfsprekend is. Uitgerust wakker worden is blijkbaar een hele kunst. Er wordt te kort geslapen, of te lang. Inslapen is lastig of juist doorslapen. Dromen verstoren de slaap, de kwaliteit van de slaap is te licht of ziekte belemmert de slaap.
In deze bijscholing kijken we naar:
  • Wat zegt de Chinese Geneeskunde over slaap?
  • Wat zegt de Westerse wetenschap over slaap?
  • Wat is de rol van dromen in de slaap?
  • Wat is de rol van dromen in de slaap?
  • Wat is een gezonde slaap?
  • Wat is een verstoorde slaap?
  • Wat zijn de mogelijke oorzaken van een verstoorde slaap?
  • Maar bovenal: welke strategieŽn heb je als TCM therapeut tot je beschikking om slaapproblemen op te lossen. We kijken naar mogelijke oplossingen met acupunctuur, moxa en acupressuur.
  • En: we leren een methode om de kwaliteit van de slaap te verbeteren.
Deze methode is niet alleen geschikt voor als je een slaapprobleem hebt, maar ook inzetbaar als je al kan slapen. Want ook wie al kan slapen, kan nog beter leren slapen. Dat betekent dat we op deze bijscholing ook Ö.. slapen!

Docent

Jolinda van Hoogdalem heeft een praktijk voor Japanse acupunctuur en tuinamassage Yangsheng in Utrecht. Daarnaast runt ze een eigen taiji, qigong en meditatie school in Utrecht (Centrum Well). Taiji en qigong waren voor haar de inspiratiebron om Chinese Geneeskunde te gaan studeren. Sinds 2007, na haar afstuderen, geeft ze lessen Chinese Geneeskunde aan de Shiatsu Academie van Qing Bai, Shu Ha Ri en bijscholingen qigong voor acupuncturisten en massagetherapeuten. Theorie en praktijk komen daar prefect samen. Jolinda richt zich wat qigong betreft met name op qigong voor zelfcultivatie. Dit omvat zowel (medische) qigong als meditatie.
Jolinda volgde een cursus droomyoga bij Charlie Morley en slaapyoga bij Rob de Ron. Vanuit haar eigen ervaring met meditatie, qigong acupunctuur en acupressur, ontwikkelde ze een aantal strategieŽn voor mensen met slaapproblemen.