Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > TuiNa Therapeuten > Pediatrie: luchtwegproblemen zoals bronchitis, astma en luchtweginfecties
ZA
20 MRT
2021

Pediatrie: luchtwegproblemen zoals bronchitis, astma en luchtweginfecties


za 20 maart 2021
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Christine van Toor-Zaalberg
Nederlands
€ 110,00
FAGT, LVNT, NVA (in aanvraag), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM-therapeut of in afstudeerjaar
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Pediatrie: luchtwegproblemen zoals bronchitis, astma en luchtweginfecties

De meest voorkomende aandoening bij kinderen is de bovenste luchtweginfectie. Hieronder vallen zowel de gewone verkoudheden als bronchitis en astma. Elk van deze problemen kunnen worden behandeld met Acupunctuur, Chinese kruidenformules, TuiNa, Guasha en Shonishin, maar voedingsadvies is ook een zeer belangrijk onderdeel. Deze cursus leert de TCM therapeut de belangrijkste patronen te identificeren en wordt de basis gelegd om kinderen goed te behandelen en te diagnosticeren.
Deze nascholing maakt deel uit van een serie lesdagen over de behandeling van kinderen met TCM. De nascholingsdagen kunnen ook afzonderlijk worden gevolgd maar het is aan te raden als eerste de bijscholing 'de behandeling van kinderen in de TCM te volgen'.
De topics van de overige lesdagen zijn:
  • Bedplassen en slaapproblemen
  • Autisme, AD(H)D en concentratiestoornissen
  • Buikpijn en spijsverteringsproblemen
  • Eczeem en andere huidproblemen

De docente

Christine van Toor-Zaalberg is acupuncturist en herbalist met als specialisme het behandelen van kinderen.
Haar opleiding tot herbalist rondde ze af in 2002 aan Academie QingBai. In 2005 behaalde ze hier ook haar diploma Acupunctuur.
In 2005-2006 volgde ze de opleiding Pediatrie van Alex Tiberi en mocht ter afronding van deze studie meerdere stages bij hem lopen in San Diego.
Verder heeft ze o.a. les gekregen van KC Conover, Elisabeth Talcott, Efrem Korngold, Harriet Beinfeld en Stephen Cowan om zich verder te bekwamen in Pediatrie met behulp van Japanse Meridiaan Therapie, 5-elementen leer en Shonishin.
Christine voert sinds 2007 een succesvolle praktijk in Den Haag samen met Ronald van Duijne. Dit Centrum heeft een samenwerkingsverband met het Juliana Kinderziekenhuis. Verder werkt Christine samen met een homeopatisch kinderarts en verschillende kindertherapeuten die gespecialiseerd zijn in hechtingsproblematiek, trauma, angststoornissen en faalangst. Door deze samenwerking en de multidisciplinaire aanpak samen met osteopaten, kinderfysiotherapeuten en haptonoom kan er zeer goede zorg worden gegeven. Het verhogen van het algemeen welzijn van kinderen is voor Christine het belangrijkste uitgangspunt hierbij.
Kinderboekje - Amy en haar vriendjes gaan naar de acupuncturist
Eind november 2020 komt ook haar 1e kinderboekje uit “Amy en haar vriendjes gaan naar de acupuncturist”. Het verhaal gaat over het meisje Amy die een bezoek brengt aan de acupuncturist en kennis maakt met de verschillende behandelmethodes die de TCM heeft, zoals acupressuur, tuina, kruiden en moxa. Het boekje is vooral bedoeld om ouders en kinderen kennis te laten maken met de behandelmethodes die de Chinese Geneeswijze kent om zodoende de stap naar een TCM therapeut makkelijker te maken.