Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Kruiden Therapeuten > Zhineng QiGong Level III 2020-2021
2020
-
2021

Zhineng QiGong Level III 2020-2021


start za 10 oktober 2020 - studiedagen: 16
Klik hier voor alle studiedagen
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Nederlands
€ 1.695,00
Zhineng Qigong level II
Uitgebreide Syllabus
Certificaat

PLAATS IN WINKELWAGEN

Zhineng Qigong level 3

1-jarige opleiding

Je hebt de opleiding Level 1 en 2 succesvol afgerond en hebt zin om door te gaan met leren, beoefenen en verdiepen van het derde niveau van Zhineng Qigong: De Five Hunyuan Organs Form is een oefening die gracieuze bewegingen van de kraanvogel imiteert en deze combineert met mudras (handposities) en chanting. De Hunyuanqi- en de elementenleer vormen samen de theoretische basis voor de Five Hunyuan Organs Form. Als je het eerste en tweede niveau van ZQ hebt beoefend is er een goede basis gelegd en kun je weer een hoger stadium van gezondheid verkrijgen door de Five Hunyuan Organs Form te beoefenen.

Waarom zou je voor deze opleiding kiezen?

  • Je bent bekend met Zhineng Qigong en zoekt de verdieping binnen dit systeem.
  • Je wilt ervaren wat werken met interne Hunyuan Qi betekent.
  • Je wilt graag meer inhoud aanbieden aan je eigen studenten.
  • Je wilt je eigen vaardigheden verbeteren.
  • Je bent bereid om je persoonlijk te ontwikkelen.
  • Je zoekt een omgeving met een veilig en betrouwbaar leerproces.

Ook goed om te weten

  • Zhineng Qigong is door de Chinese overheid als de meest effectieve van de elf erkende Qigongvormen aangewezen.
  • Het docententeam heeft meer dan 15 jaar ervaring in het opleiden van Zhineng Qigong docenten.
  • Het team volgt jaarlijks meerdere workshops bij leraren uit het Huaxia Center van Dr. Pang Ming waardoor zij ‘up-to-date’ zijn.
  • Wij werken met een ‘besloten’ groep die op hetzelfde moment start en ook op hetzelfde moment eindigt.

Inhoud

De opleiding tot Zhineng Qigong leraar level 3 duurt 1 schooljaar. Tijdens het schooljaar komen de studenten 16 keer bij elkaar om de lessen te volgen. In dit jaar wordt de Five Organs Hunyuan Form aangeleerd, verdiept en beoefend.
Deze Methode bestaat uit 3 delen en 13 oefeningen. In deel 1 (oefening 1 t/m 4) werken we met externe en interne Hunyuan Qi. We integreren lichaam en geest met als doel jezelf voor te bereiden op het werken met de interne Qi van de organen. In deel 2 (oefening 5 t/m 10) werken we met de interne Qi van de organen. Bewegingen, visualisaties en klanken versterken de verspreiding van de Qi van de interne organen. Deel 3 (oefening 11 t/m 13) versterkt de transformatie en verbinding tussen de lichaamsqi en de Qi van de interne organen.
De studenten ontvangen een manual waar de oefenstof in is beschreven, maar ook de theorie die bij level 3 hoort. Deze theorie is net zo belangrijk voor de eigen ontwikkeling en inzichten als het uitvoeren van de bewegingen.

Praktische informatie

Studiemateriaal

Tijdens de lessen wordt er een zeer uitgebreide Nederlandstalige syllabus gehanteerd. Deze syllabus krijgt de student in een ringband op papier, maar is daarnaast ook digitaal beschikbaar in PDF via het studenten portaal.

Theorietentamen en -examen

In januari wordt een halfjaarlijks tentamen afgenomen. Het tentamen gaat over de inhoud van de manual dat tot dan in de lessen is behandeld. Indien minimaal 80% van de lessen is gevolgd wordt tijdens de laatste studiedag de mogelijkheid geboden tot het afleggen van een examen. Het examen gaat over de hele inhoud van de manual. Indien aan alle voorwaarden is voldaan wordt een certificaat uitgereikt.

Praktijkexamen

In les 14 is het examen eigen vaardigheid van de Five Hunyuan Organs Form. Dat betekent dat je in staat bent om de hele oefening goed en zonder hulpmiddelen uit te voeren. In les 15 zijn de praktijkexamens waar elke student 20 minuten les geeft. Het lesgeven wordt tijdens de opleiding goed voorbereid.

Vervolgstudie

Na deze 1-jarige opleiding is het mogelijk om deel te nemen aan de Masterclass. Meer informatie over de Masterclass krijg je tijdens de opleiding.

Docenten

Master Yuantong Liu heeft langer dan 10 jaar in het Huaxia Center van Dr. Pang Ming geleefd. Hij heeft deelgenomen aan de 2-jarige opleiding van Dr. Pang Ming en heeft in verschillende afdelingen van het Huaxia Center gewerkt. Master Yuantong Liu is een internationaal bekende leraar. Zijn lessen zijn erg inspirerend en zijn uitgebreide kennis op het gebied van Zhineng Qigong is uniek.
Anne Hering beoefent Zhineng Qigong sinds 1999. Toen zij Zhineng Qigong leerde kennen, heeft zij er bewust voor gekozen die bewegingsleer te gaan beoefenen en aan zoveel mogelijk mensen door te geven. Geďnspireerd door de jaarlijkse training in China en haar nauwe samenwerking met Chinese Masters is zij erin geslaagd Zhineng Qigong tot het middelpunt van haar werkzame leven te maken. In 2000 richtte zij in Duitsland het Zhigong Instituut op, dat sinds 2006 ook in Nederland actief is. Inmiddels heeft zij samen met het team van het Zhigong Instituut in Europa meer dan 300 leraren gecertificeerd. Sinds september 2008 geeft zij de opleiding tot Zhineng Qigong leraar aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai.
Berthy van der Kwaak geeft vol enthousiasme en passie Zhineng-Qigongles. Zij is samen met Anne verantwoordelijk voor de opleiding tot Zhineng-Qigongleraar aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai in Nederland. In 1968 studeerde zij af aan het C.I.O.S te Arnhem. Daarna is zij jarenlang op hoog niveau intensief met Ritmische Sport Gymnastiek bezig geweest. In 1997 kwam ze in aanraking met Taiji. Onder leiding van Sifu Kong Mien Ho maakte ze kennis met de 5 klanken Qigong en de meester medicijn Boeddha Qigong. Hier is haar passie voor Qigong ontstaan. Vanaf 2001 beoefent zij alleen nog Zhineng Qigong.
John van Veen is begin 2011 in aanraking gekomen met Zhineng Qigong. Gegrepen door de diepere betekenis achter Zhineng Qigong en de waarde in het dagelijks leven, heeft hij onder begeleiding van het Zhigong Instituut Europe zich de Zhineng Qigong methodes eigen gemaakt. John van Veen heeft in 2016 de 3-jarige Masterclass met Master Yuantong Liu afgesloten. Zijn deelname aan workshops in China hebben heeft zijn Zhineng Qigong kennis verdiept. Sinds 2015 geef hij samen met Anne en Berthy de lerarenopleiding bij de Qing Bai.