Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Gynaecologie: Menopauze
VR
21 APR
2023 & ...

Gynaecologie: Menopauze


vr 21 april 2023
vr 21 april 2023
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 130,00
FAGT, LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM therapeut
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Gynaecologie: menopauze

De menopauze is een natuurlijke overgangsperiode, welke ons grote mogelijkheden biedt tot transformatie op emotioneel en spiritueel niveau . Soms verloopt die overgang echter niet zo makkelijk en ontstaan er klachten tgv de afname van de eierstokfunctie.
60% van de menopauzale vrouwen krijgt te kampen met de zogenaamde "overgangsklachten" die vaak een domper zetten op hun levenskwaliteit. Deze klachten kunnen varieren van fysieke klachten zoals opvliegers, slaapstoornissen, vaginale droogte, osteoporose, hoofdpijn etc tot mentaal-emotionele klachten als prikkelbaarheid, onrust en depressie.
Tijdens deze nascholing zal het proces van menopauze besproken worden in al zijn facetten.
De verschillende patroondifferentiaties worden stap voor stap bekeken, waarna uitvoerig ingegaan wordt op de behandeling ervan dmv acupunctuur en kruiden. Tijdens deze nascholing komen een aantal typische kruiden- en acupunctuurpuntcombinaties voor menopauze-ongemakken, de zgn "dui-yao" en "dui-xue" aan bod.
Deze nascholingsdag maakt deel uit van een serie van 10 lesdagen over TCM-gynaecologie. U kunt deze nascholingsdagen ook afzonderlijk volgen.
De onderwerpen van de overige lesdagen zijn:
  • Differentiaaldiagnostiek in de Gynaecologie
  • Menstruele Verstoringen
  • Menstruele Verstoringen, vervolg: PMS, Amenorrhoe (PCOS, post-pill-amenorrhoe, etc)
  • Vrouwelijke Infertiliteit (weekend)
  • De Qi Jing Ba Mai & Infertiliteit
  • Begeleiding bij borstkanker
  • Vaginale aandoeningen
  • Zwangerschaps- & postpartumklachten

Voorwaarden digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft, is het van belang om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera te allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

De docente

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme gynaecologische klachten en infertiliteit. Na het behalen van haar Master in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) aan de Universiteit van Gent (België), verhuisde zij met een studiebeurs naar China, waar zij 2 jaar studeerde aan de Fudan University in Shanghai.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste.
Martine vervolgde verdere gynaecologische studies bij dr. Yuning Wu aan de Witten Universitat (Duitsland), werd opgeleid door dr. T. Wing in de Women's Natural Health Practice (Londen, UK), voltooide het Graduate Mentorship Program bij Sharon Weizenbaum (Amherst, US) en studeerde uitgebreid in Jinan (China) bij dr. Li Xiu-zhen op de Habituele Miskraam-afdeling en bij prof. Lian Fang op de IVF-afdeling van het Shandong University Hospital of TCM.
Martine is de oprichter van Zi Yuan Ting Clinic for Women’s Health (Amsterdam). Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen zich bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen.
Naast moeder van 2 pubers en een gepassioneerde TCM-therapeute, is Martine ook als docent verbonden aan Academie Qing-Bai in zowel de basis- als postgraduate opleidingen, spreekt zij internationaal op congressen en doceert gynaecologie-lessen wereldwijd.