Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur: Speciale Naaldtechnieken
ZA
16 APR
2022 & ...

Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur: Speciale Naaldtechnieken


za 16 april 2022 en zo 17 april 2022
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Kris Oosting
Nederlands
€ 260,00
LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (12 NAP - Cat. 1)
Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur deel 2
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Je focus bepaalt je werkelijkheid - nog betere resultaten

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is voor acupuncturisten die de 4-daagse bijscholing Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur (deel 1 en deel 2) hebben gevolgd en zich verder willen verdiepen in het toepassen van speciale naaldtechnieken, volgens het principe van Yi-Qi-Li (Intentie-Energie-Beweging), voor de behandeling van pijnklachten en hiermee hun resultaten willen verbeteren.

Wat kun je na deze bijscholing

Na het volgen van deze bijscholing kun je de pijnklachten effectief behandelen met acupunctuur op een cliëntvriendelijke wijze door gebruik te maken van het Yi-Qi-Li concept. Verder ben je in staat je eigen Qi te cultiveren en versterken en met meditatie je focus te versterken.
Je leert een methodische aanpak en na deze bijscholing kun je direct aan de slag.

Opzet van de bijscholing

Om deze lesstof nauw aan te laten sluiten bij je dagelijks werk als acupuncturist, zal de docent, middels casuïstiek en interactieve onderwijsvormen, ingaan op de praktische toepassingsmogelijkheden van de besproken methoden. Deze bijscholing onderscheidt zich door zijn rijkdom aan praktijkvoorbeelden en praktische oefeningen. Na het volgen van deel 1 en deel 2 heb je het geleerde in de praktijk kunnen toepassen. Het is dan ook de tijd om met je focus en je Qi te leren werken tijdens de behandeling. Tijdens deze bijscholing is er ruimte om je ervaringen en successen met elkaar delen. Er wordt in kleine groepjes geoefend.

Programma

Het is belangrijk een sterk fundament op te zetten voordat daar van alles op gebouwd kan worden. Er wordt aandacht besteed aan het wat, waarom en hoe. In deze bijscholing komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
 • Theorie uit de Chinese klassieke teksten m.b.t. Yi-intentie, Qi-‘energie’ en Li-beweging (wat en waarom).
 • Meditatie-oefeningen voor het versterken van de Yi (focus en intentie).
 • Qi Gong oefeningen voor cultiveren en mobiliseren van de Qi.
 • De naald plaatsen voor oefenen van de Li.
 • De naald manipuleren voor het verbinden van Yi, Qi en Li.
 • Qi-gevoeligheid oefenen en ervaren met oefeningen met z’n tweeën.
 • Qi sturen naar het te behandelen gebied.
 • Oefeningen om jezelf af te sluiten tegen het opnemen van negatieve/zieke Qi.
 • Oefeningen om jezelf na een behandeling ‘schoon’ te maken.
 • Veel duidelijke schema’s en overzichten.
 • Vragen van deelnemers.
De oefeningen zijn eenvoudig, effectief en goed te volgen.

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. Hij heeft de succesvolle acupunctuur pijnkliniek opgezet waar volledig wordt gewerkt volgens dr. Tan’s balans methode. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk. Via onderzoek, praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd en deelt dat graag via zijn bijscholingen.
In oktober 2020 heeft Kris zijn eerste boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort.
In oktober 2021 is zijn tweede boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Volume 2.
Sinds 2006 is hij hoofddocent van de opleiding Chinese Kruidentherapie en geeft met toewijding en enthousiasme les.
Kris heeft 12 jaar een school voor Taijiquan en Qigong gehad. Hij is gecertificeerd door meester Tang Wei en de China Jiang Su Wu Shu Federation en heeft jaren lessen gevolgd bij grootmeester Ma Jiangbao.
Kris beoefend Taijquan, inclusief wapenvormen, als martial art. Hij heeft een 3e dan in Jiu Jitsu en heeft samen met zijn leraar Rinus Tegelaar (7e Dan Judo en 7e Dan Jiu Jitsu) meerdere publicaties gemaakt. In de media in Klokhuis met meester Tang Wei, in het programma Man-Vrouw met zijn vrouw Jean Chin, op TV Amersfoort met het Taijiquan-demoteam (MAG vechtsportgala).
Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe.
In 2010 heeft hij bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe met succes afgerond.
Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, welke een didactische verantwoorde cursus verzekert.