Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Gezond koken met de seizoenen 4 - De Winter
ZA
3 DEC
2022

Gezond koken met de seizoenen 4 - De Winter


za 3 december 2022
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Jean Chin en Maarten de Vries
Nederlands
€ 120,00
LVNT, NVA (in aanvraag), NVST, NWP, VBAG, Zhong
TCM Therapeut of in afstudeerjaar
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

De winter - rust en voorbereiden

Voor wie is deze bijscholing

Je bent door je studie en opleiding reeds bekend met de basisprincipes van de TCM en voedingsleer. Je wilt deze kennis graag verdiepen en leren hoe we het beste met de cyclus van de seizoenen kunnen werken. Je wilt deze opgedane kennis kunnen vertalen naar praktische instructies voor je eigen patiënten.

Wat kun je na deze bijscholing

Na het volgen van deze bijscholing ben je in staat om de theorie van de TCM voedingsleer te vertalen naar praktische en smakelijke gerechten. Je krijgt de theorie én ziet meteen de praktische toepassing daarvan: live kookdemonstraties van heerlijke seizoensrecepten waarvan je thuis kan genieten, en deze ook meteen kan gaan doorgeven aan je patiënten.

Waarom deze bijscholing

We geven onze cliënten regelmatig voedingsadviezen mee, maar we zien dat de adviezen niet altijd uitgevoerd worden. Men kent de ingrediënten niet of vind het lastig om die te vinden. Ofwel de dieetadviezen spreken de Westerse smaakpapillen gewoon niet aan. We zullen in deze cursus gaan werken met ingrediënten die in Nederland in het seizoen zijn, en dus voor iedereen verkrijgbaar. Deze culinaire recepten zijn aantrekkelijk en goed uit te voeren, waardoor de kans dat de dieet-interventie daadwerkelijk wordt uitgevoerd veel groter wordt.

Opzet van de bijscholing

Per cursusdag zullen we een menu gaan leren dat bestaat uit een voorgerecht, een soep, een hoofdgerecht en een dessert. De recepten zijn gebaseerd op producten die in dat seizoen voorhanden zijn. Elk recept belicht een basistechniek en principe dat als ‘template’ kan dienen voor eindeloze variatie en creativiteit in de keuken.

Programma

In deze bijscholing komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod in het kader van het seizoen winter:
  • Het seizoen winter, haar invloeden en de beweging van Qi.
  • De energetica van de ingrediënten.
  • Vaak voorkomende TCM-patronen in dit seizoen.
  • Relatie voeding en mentale gezondheid.
  • Basis- en intermediate kooktechnieken.
  • Handige pro-tips.
  • Kookdemonstraties door Chef kok Maarten de Vries.
  • Verrassende en heerlijke recepten klaar om thuis te gebruiken of aan je cliënten mee te geven.

De Docenten

Jean Chin

Jean Chin heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie.
Sinds 2011 is zij docent bij de opleiding Chinese Kruidentherapie en geeft met toewijding en enthousiasme les. Zij vindt het belangrijk om de verbinding tussen Chinese kruiden en koken te maken.
Tevens volgt Jean sinds 2005 studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe. In 2010 heeft zij bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe met succes afgerond.

Maarten de Vries

Maarten de Vries is een professionele Chef-kok met een brede internationale ervaring. Zo werkte hij in Michelin sterrenzaken en gaf leiding aan de keukens van grote hotel-resorts. Maarten is SVH leermeester en vakdocent Horeca. Hij heeft een grote praktische kennis van voeding en gezondheid opgedaan en geeft deze graag door. Tegenwoordig is hij voornamelijk bezig met het verzorgen van trainingen en workshops rondom thema’s als mindfulness, meditatie en leiderschap. Hierdoor is hij in het bijzonder geïnteresseerd in de wisselwerking tussen voeding en mentale gezondheid.