Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Balans Methode Masterclass - De Weg naar Perfectie
VR
27 MEI
2022 & ...

Balans Methode Masterclass - De Weg naar Perfectie


start vr 27 mei 2022 - studiedagen: 3
Klik hier voor alle studiedagen
Fletcher, Stichtse Rotonde 11, 3818 GV Amersfoort
13:00-21:00 uur
Kris Oosting en Maarten de Vries
Nederlands
€ 990,00
LVNT, NVST, NWP, VBAG, Zhong
Zie hieronder: “Voor wie is deze bijscholing”
Syllabus
Deelnamebewijs
Maarten de Vries
24 deelnemers

PLAATS OP WACHTLIJST

Ben jij klaar voor de volgende stap? Heb jij de behoefte om de diepte in te gaan? Dan is deze masterclass voor jou!

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is voor acupuncturisten die alle bijscholingen van Kris Oosting in de serie Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur en Effectief Functionele Klachten Behandelen met Acupunctuur hebben gevolgd.
Omdat dit een ‘advanced level’ cursus is dien je de volgende modules te hebben gevolgd:
 • Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur deel 1, 2 en 3.
 • Effectief Functionele Klachten Behandelen met Acupunctuur – Meridiaan Conversie (Yi Jing)
 • Effectief Functionele Klachten Behandelen met Acupunctuur – Vijf Fasen (Wu Xing)
 • Effectief Functionele Klachten Behandelen met Acupunctuur – Seizoenen & Cycli.
 • Bij voorkeur Meridiaan Conversie Kliniek en Wu Xing Kliniek.
 • Bij voorkeur de bijscholing Qi Jing Ba Mai.
Verder dien je de Balans Methode natuurlijk in je praktijk toe te passen.
En je staat te popelen om helemaal in de materie te duiken tijdens deze drie dagen intensieve verdieping.

Wat kun je na deze bijscholing

Na het volgen van deze bijscholing kun je complexe functionele klachten effectief en gebalanceerd behandelen met acupunctuur op een cliëntvriendelijke wijze. Je bent in staat om alle technieken van de Balans Methode op de juiste manier toe te passen en te integreren tot een effectieve behandeling. Je hebt een verdieping en uitbreiding van de Balans Methode geleerd.
Je bent in staat complexe problemen snel en effectief behandelen met de Balans Methode en je maakt nog meer cliënten blij!

Waarom deze bijscholing

Om de resultaten van Balans Methode acupunctuurbehandelingen naar een hoger niveau te tillen. Voor Acupuncturisten die behoefte hebben aan diepere kennis van de Balans Methode en willen groeien in deze effectieve methode van acupunctuur. Deze masterclass voorziet in die behoefte.

De docent behandelt dagelijks cliënten met de in deze bijscholing aangeboden methoden en bereikt daar goede resultaten mee die hij graag wil delen.

Voorbereiding van de bijscholing

Deelnemers krijgen voor aanvang een speciale webinar om zich goed voor te bereiden op deze masterclass.

Opzet van de bijscholing

Om deze lesstof nauw aan te laten sluiten bij je dagelijks werk als acupuncturist, zal de docent, middels casuïstiek en interactieve onderwijsvormen, ingaan op de praktische toepassingsmogelijkheden van de besproken methoden. Er wordt in kleine groepjes gewerkt om de stof tastbaar en toepasbaar te maken. Hierdoor kun je er direct in je eigen praktijk mee aan de slag. Deze bijscholing onderscheidt zich door zijn rijkdom aan praktijkvoorbeelden en een uitgebreide syllabus.
Deze masterclass is een intensieve ervaring waar je volledig ‘ondergedompeld’ wordt in de Balans Methode. De groep wordt klein gehouden om persoonlijke begeleiding te kunnen geven. De lessen vinden plaats in de ochtend, middag en avond. Vandaar dat deze masterclass intern wordt gehouden. D.w.z. dat de deelnemers blijven overnachten. Deze intensieve masterclass omvat rond de 20 lesuren.

Programma

Het programma is intensief om zoveel mogelijk te bereiken in korte tijd. Het is daarom essentieel dat de deelnemer over de vereiste voorkennis bezit. Tijdens deze bijscholing wordt de complexe theorie inzichtelijk en praktisch toepasbaar gemaakt voor je dagelijkse praktijkvoering.
In deze bijscholing komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
 • Uitbreidingen op seizoen balans en cycli voor een nauwkeurige synchronisatie met de Qi van de seizoenen en de veranderingen daarin.
 • Uitbreidingen op de Wu Xing – Vijf Fasen. De diepte in met de beweging en kwaliteit van Qi.
 • Dr. Tan’s strategie van de 12 magische punten. Alle twaalf de meridianen meenemen in de balans.
 • De Perfect Global Balance Structures en Indirect Balans klinisch toepassen. In combinatie met de Qi Jing Ba Mai.
 • Meditatie voor de Balans Methode Acupuncturist. Alles begint met de Yi van de acupuncturist.
 • Complexe praktijkcasussen uitwerken in groepen.
 • Ervaringen uitwisselen en ervan leren.
 • Vlaggen werk: rood, geel, groen en wat gaan we hiermee doen.
 • Schema’s en overzichten voor in je praktijk.
 • Vragen van deelnemers.

Praktische informatie

Aanmelding:
Aanmelden voor de Masterclass kan zoals gebruikelijk via onze inschrijfmogelijkheid. Na ontvangst van je inschrijving zal er een controle plaatsvinden of je voldoet aan de vereiste voorkennis om definitief te kunnen deelnemen aan de Masterclass.

Cursusgeld:
Het cursusgeld bedraagt € 990,00 en is inclusief:
 • 2 overnachtingen in een privékamer in het Fletcher hotel te Amersfoort
 • Ontbijt en lunch op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2022
 • Diner op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei 2022
Lestijden:
 • Vrijdag 27 mei 2022: 13:00 uur tot 21:00 uur
 • Zaterdag 28 mei 2022: 09:30 uur tot 21:00 uur
 • Zondag 29 mei 2022: 09:30 uur tot 18:00 uur

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. Hij heeft de succesvolle acupunctuur pijnkliniek opgezet waar volledig wordt gewerkt volgens dr. Tan’s balans methode. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk. Via onderzoek, praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd en deelt dat graag via zijn bijscholingen.
In oktober 2020 heeft Kris zijn eerste boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort.
In oktober 2021 is zijn tweede boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Volume 2.
Sinds 2006 is hij hoofddocent van de opleiding Chinese Kruidentherapie en geeft met toewijding en enthousiasme les.
Kris is vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Hij is als expert verbonden aan de werkgroep Health Informatics. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel.
Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe.
In 2010 heeft hij bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe met succes afgerond.
Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, welke een didactische verantwoorde cursus verzekert.

Gastdocent

Maarten de Vries is directeur van en trainer bij de ONE Global Heart & Mind Academy B.V. en biedt trainingen en workshops op het raakvlak tussen wetenschap en persoonlijke ontwikkeling. Hij vertaalt de kennis en ervaring van de contemplatieve tradities naar praktijkgerichte en direct toepasbare vaardigheden op een heldere manier.
De methoden en technieken die hij doorgeeft zijn evidence based en zijn presentaties zijn helder en overzichtelijk. Bij het ontwikkelen van trainingen wordt nauw samengewerkt met experts op het gebied van de contemplatieve tradities als ook gerenommeerde wetenschappers, zoals Professor Weber van de University of Bolton, UK.
Ook is Maarten 10 jaar directeur geweest van het Maitreya Instituut voor Boeddhistische Studies in Nederland.