Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Thema Webinar Hooikoorts behandelen met de Balans Methode
DI
1 FEB
2022

Thema Webinar Hooikoorts behandelen met de Balans Methode


di 1 februari 2022
19:30-21:30 uur
Kris Oosting
Nederlands
€ 39,00
LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (2 NAP - Cat. 1)
minimaal Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur deel 3 of vergelijkbaar
Digitale syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Hooikoorts (pollenallergie) behandelen in drie eenvoudige stappen met Balans Methode Acupunctuur

Het is bijna weer het seizoen voor pollen en hooikoorts. Tijdens deze webinar word je voorbereid om je cliënten zowel preventief, als tijdens de klachten te behandelen. De docent behandelt cliënten met de in deze bijscholing aangeboden technieken en bereikt daar goede resultaten mee die hij graag wil delen.

Opzet van de webinar

We beginnen met een korte inleiding over de problematiek. Gevolgd door de diagnose, strategie en behandeling volgens de Balans Methode. Tijdens de webinar bespreken we Global Balance en Perfect Global Balance structuren. Indien nodig ook Local Balance. We bespreken ook het gebruik van de Qi Jing Ba Mai. Voor de gevorderden bespreken we het gebruik van Meridiaan Conversie en Wu Xing in de behandeling. Wel is het belangrijk dat je Global Balance beheerst, omdat het een functionele klacht met een lokale expressie betreft. Verder is deze webinar goed te volgen en je kunt gelijk met het geleerde aan de slag.
Tijdens de webinar maken we gebruik van de twee boeken van Kris Oosting. Mocht je deze nog niet in je bezit hebben, dan kun je deze bestellen via www.thewaytoperfectbalance.com
Deze webinar is een klinisch thema webinar om het geleerde direct toe te passen in je praktijk. Er zal minder aandacht worden gegeven aan de onderliggende Balans Methode theorie.

Wat kun je na dit webinar

Na het volgen van deze webinar kun je verschillende allergie gerelateerde klachten effectief behandelen d.m.v. de Balans Methode. We richten ons hoofdzakelijk op pollen gerelateerde allergie - hooikoorts.

Programma

Tijdens dit webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Inleiding hooikoorts (pollenallergie) – de context
  • Meetpunten
  • De drie stappen: diagnose, strategie en behandeling
  • Pro-Tips
  • Praktijkcasussen
  • Vragen van de deelnemers
  • Afronding

Deelname webinar

Om ervoor te zorgen dat de webinar didactisch verantwoord blijft is het verplicht om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera ten allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

Let op, de thema webinars van Kris Oosting worden niet opgenomen en zijn derhalve niet terug te kijken. Bij annulering gelden onze gebruikelijke algemene voorwaarden.

Extra informatie voor NVA-leden

De NVA rekent per nascholingsdag 6 uur wat betekent dat drie thema webinars staan voor 1 volledige dag.

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. Hij heeft de succesvolle acupunctuur pijnkliniek opgezet waar volledig wordt gewerkt volgens dr. Tan’s balans methode. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk. Via onderzoek, praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd en deelt dat graag via zijn bijscholingen.
In oktober 2020 heeft Kris zijn eerste boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort.
In oktober 2021 is zijn tweede boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort – Volume 2.
Sinds 2006 is hij hoofddocent van de opleiding Chinese Kruidentherapie en geeft met toewijding en enthousiasme les.
Kris is vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Hij is als expert verbonden aan de werkgroep Health Informatics. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel.
Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe.
In 2010 heeft hij bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe met succes afgerond.
Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, welke een didactische verantwoorde cursus verzekert.