Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Gynaecologie: Differentiaaldiagnostiek
ZO
4 SEP
2022 & ...

Gynaecologie: Differentiaaldiagnostiek


zo 4 september 2022
zo 4 september 2022
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 130,00
LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM therapeut
Uitgebreide syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Differentiaaldiagnostiek

Differentiaaldiagnose in de Gynaecologie

In deze bijscholing wordt de basis gelegd voor het goed kunnen diagnostiseren en behandelen van gynaecologische klachten.
Door de juiste vragen te stellen en ze correct te kunnen interpreteren verkrijgt een goede TCM-behandelaar een massa aan informatie uit de menstruatiecyclus. Daarvoor is het nodig een helder inzicht te hebben in het energetisch functioneren van sleutelaspecten van de vrouwelijke fysiologie, zoals ovulatie, menstruatie, maar ook de specifieke gynaecologische werking van o.a. de Qi Jing Ba Mai.
De strategie van de differentiaaldiagnose bij gynaecologische klachten zullen we oefenen door middel van een klinisch bruikbare aanpak aan de hand van voorbeelden en casuistiek. Zo zullen we het geleerde toepassen op beelden als o.a. habituele miskraam.
Deze nascholingsdag maakt deel uit van een serie van 10 lesdagen over TCM-gynaecologie. U kunt deze nascholingsdagen ook afzonderlijk volgen.
De onderwerpen van de overige lesdagen zijn:
  • Menstruele Verstoringen
  • Menstruele Verstoringen, vervolg: PMS, Amenorrhoe (PCOS, post-pill-amenorrhoe, etc)
  • Vrouwelijke Infertiliteit (weekend)
  • De Qi Jing Ba Mai & Infertiliteit
  • Begeleiding bij borstkanker
  • Menopauze
  • Vaginale aandoeningen
  • Zwangerschap- & postpartumklachten

Digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft is het verplicht om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera ten allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

De docente:

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme gynaecologische klachten en infertiliteit. Na het behalen van haar Master in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) aan de Universiteit van Gent (België), verhuisde zij met een studiebeurs naar China, waar zij 2 jaar studeerde aan de Fudan University in Shanghai.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste.
Martine vervolgde verdere gynaecologische studies bij dr. Yuning Wu aan de Witten Universitat (Duitsland), werd opgeleid door dr. T. Wing in de Women's Natural Health Practice (Londen, UK), voltooide het Graduate Mentorship Program bij Sharon Weizenbaum (Amherst, US) en studeerde uitgebreid in Jinan (China) bij dr. Li Xiu-zhen op de Habituele Miskraam-afdeling en bij prof. Lian Fang op de IVF-afdeling van het Shandong University Hospital of TCM.
Martine is de oprichter van Zi Yuan Ting Clinic for Women’s Health (Amsterdam). Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen zich bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen.
Naast moeder van 2 pubers en een gepassioneerde TCM-therapeute, is Martine ook als docent verbonden aan Academie Qing-Bai in zowel de basis- als postgraduate opleidingen, spreekt zij internationaal op congressen en doceert gynaecologie-lessen wereldwijd.