Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Gynaecologie: Vrouwelijke infertiliteit
ZA
19 MRT
2022 & ...

Gynaecologie: Vrouwelijke infertiliteit


za 19 maart 2022 en zo 20 maart 2022
za 19 maart 2022 en zo 20 maart 2022
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 240,00
LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, Zhong (12 NAP - Cat. 1)
TCM therapeut
Uitgebreide syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Voorwaarden digitale live les

Om ervoor te zorgen dat de digitale les didactisch verantwoord blijft is het verplicht om een camera en microfoon te gebruiken. Het is daarom en voor je aanwezigheidsregistratie van belang dat de camera ten allen tijde aanstaat. Je microfoon kun je gebruiken als je een vraag wil stellen aan de docent.

Vrouwelijke infertiliteit

Gynaecologie: Infertiliteitsweekend

De laatste jaren is het aantal koppels met vruchtbaarheidsproblemen dramatisch gestegen. Recente cijfers laten zien dat 1 op de 6 paren problemen heeft met zwanger worden en dat ruim 1 op de 39 babies in Nederland reeds het resultaat is van IVF/ICSI.
Het is deze groeiende groep patienten voor wie wij als acupuncturist/herbalist een groot verschil kunnen maken!
De Chinese Geneeskunde kent een lange geschiedenis in de diagnose en behandeling van infertiliteit. Wat ook de Westerse diagnose moge zijn – onbegrepen infertiliteit, Prematuur Ovarieel Falen (POF) of structurele problemen zoals verklevingen -, dankzij een heldere patroondifferentiatie is het mogelijk deze te plaatsen in een TCM-diagnose en de vruchtbaarheid sterk te verbeteren. Tijdens deze nascholing zullen we de verschillende patronen van vrouwelijke infertiliteit leren diagnostiseren en behandelen dmv acupunctuur en Chinese kruiden.
Steeds vaker krijgen wij koppels in de praktijk met als hulpvraag het ondersteunen van een IVF-traject. Om dit optimaal te kunnen doen, is het belangrijk dat men de werking van de medicatie begrijpt en kan vertalen naar TCM-energetica. Dit weekend zullen we stap voor stap de verschillende fasen van behandeling en medicatie in een IVF/ICSI-traject bespreken.
De eerste dag zal met name aandacht besteed worden aan de correcte interpretatie van de Basal Body Temperature-curve (BBT) in TCM-termen en bijbehorende behandeling. De tweede dag zullen we uitgebreid ingaan op de begeleiding van een IUI- en IVF/ICSI-traject.
Deze nascholingsdag maakt deel uit van een serie van 10 lesdagen over TCM-gynaecologie. U kunt deze nascholingsdagen ook afzonderlijk volgen.
De onderwerpen van de overige lesdagen zijn:
  • Differentiaaldiagnostiek in de Gynaecologie
  • Menstruele Verstoringen
  • Menstruele Verstoringen, vervolg
  • De Qi Jing Ba Mai & Infertiliteit
  • Begeleiding bij borstkanker
  • Menopauze
  • Vaginale aandoeningen
  • Zwangerschaps- & postpartumklachten

De docente:

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme gynaecologische klachten en infertiliteit. Na het behalen van haar Master in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) aan de Universiteit van Gent (België), verhuisde zij met een studiebeurs naar China, waar zij 2 jaar studeerde aan de Fudan University in Shanghai.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste.
Martine vervolgde verdere gynaecologische studies bij dr. Yuning Wu aan de Witten Universitat (Duitsland), werd opgeleid door dr. T. Wing in de Women's Natural Health Practice (Londen, UK), voltooide het Graduate Mentorship Program bij Sharon Weizenbaum (Amherst, US) en studeerde uitgebreid in Jinan (China) bij dr. Li Xiu-zhen op de Habituele Miskraam-afdeling en bij prof. Lian Fang op de IVF-afdeling van het Shandong University Hospital of TCM.
Martine is de oprichter van Zi Yuan Ting Clinic for Women’s Health (Amsterdam). Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen zich bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen.
Naast moeder van 2 pubers en een gepassioneerde TCM-therapeute, is Martine ook als docent verbonden aan Academie Qing-Bai in zowel de basis- als postgraduate opleidingen, spreekt zij internationaal op congressen en doceert gynaecologie-lessen wereldwijd.