Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Longaandoeningen (Westers medisch)
ZA
21 MEI
2022 & ...

Longaandoeningen (Westers medisch)


za 21 mei 2022
za 21 mei 2022
12:00-18:00 uur
Liong-Kie Ko
Nederlands
€ 105,00
LVNT, NVA (WM-B), NVST (in aanvraag), NWP, SVN, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 2A)
TCM therapeut
Uitgebreide Syllabus
Deelnamebewijs
2.0

PLAATS IN WINKELWAGEN

Long aandoeningen

Na een korte introductie beginnen we met een uitleg van de anatomie en fysiologie van de longen. Verschillende longfunctie onderzoeken zoals de spirometer, peak-flow meter, zuurstofdissociatie curve, bloedgasanalyse en ventilatie/perfusie worden uitgebreid besproken. Daarna worden verschillende long pathologieën besproken, zoals:
  • ARDS
  • Astma
  • COPD
  • Sarcoïdose
  • longembolie
  • pneumothorax
  • Diverse longinfecties waaronder tuberculose
  • Longcarcinomen, etc.
Ook komen hyperventilatie en OSAS aan bod. Kortom een adembenemende middag.

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is gericht op studenten en therapeuten, die een voltooide vooropleiding Medische Basis Kennis ( MBK ) op minimaal CPION-geaccrediteerd niveau afgerond hebben. Naast CPION-accreditatie MBK bieden ook vergelijkbare westerse vooropleidingen vanuit verpleegkunde, fysiotherapie, psychiatrie etc. voldoende basis voor deelname aan deze praktische bijscholing.

Digitale live les

Neemt u deel aan de digitale live les, dan krijgt u de syllabus thuisgestuurd. Klik hier voor meer informatie over de digitale live les zoals de accreditatie van de bijscholing.

Docent

Liong-Kie Ko (1960): In 1988 cum laude als arts aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgestudeerd. Hij is werkzaam als senior donorarts bij Sanquin Bloedvoorziening. Bij deze organisatie verzorgt hij diverse interne opleidingen en begeleidt hij co-assistenten van het LUMC bij het co-assistentschap sociale geneeskunde binnen de Bloedbank. Hiernaast heeft hij de acupunctuuropleiding bij de NAAV en de opleiding Chinese fytotherapie bij de BVGA gevolgd. Van 1993 tot 2012 was hij cursuscoördinator en docent Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) bij de Stichting NAAV Onderwijs (SNO). Vanaf 2006 is hij docent Westerse Medische Basiskennis bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai.