Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel II
ZA
18 SEP
2021 & ...

Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel II


za 18 september 2021 en zo 19 september 2021
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Kris Oosting
Nederlands
€ 260,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (12 NAP - Cat. 1)
Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur deel 1
Cursusboek Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel II

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is voor acupuncturisten die de bijscholing Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur 1 hebben gevolgd en zich verder willen verdiepen in het behandelen van pijnklachten en ongemak op meerdere locaties tegelijkertijd en van complexe pijnklachten.

Wat kun je na deze bijscholing

Na het volgen van deze bijscholing kun je pijnklachten effectief behandelen met acupunctuur op een cliëntvriendelijke wijze. Je leert een methodische aanpak voor het behandelen van pijnklachten op meerdere locaties tegelijkertijd en van complexe pijnklachten. Na deze bijscholing kun je dan direct aan de slag.

Opzet van de bijscholing

Om deze lesstof nauw aan te laten sluiten bij je dagelijks werk als acupuncturist, zal de docent, middels casuïstiek en interactieve onderwijsvormen, ingaan op de praktische toepassingsmogelijkheden van de besproken methoden. Deze bijscholing onderscheidt zich door zijn rijkdom aan praktijkvoorbeelden. Nadat je het geleerde van deel 1 in de praktijk hebt toegepast, kun je ervaringen en successen met elkaar delen tijdens deze bijscholing.
Er wordt in kleine groepjes gewerkt en in overleg met de docent kunnen cliënten met pijnklachten worden meegenomen voor behandeling.
Verder wordt dieper ingegaan op de methoden dr. Tan’s Balance Method en master Tung’s Pain Treatments. Deze methoden zijn systematisch en ideaal voor het behandelen van acute en chronische pijnklachten en kunnen naast elkaar worden gebruikt.

Cursusboek van de bijscholing

Het cursusboek dat wordt gebruikt bij deel 1, 2 en 3 van deze bijscholing is: Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort. Deze dient voor aanvang van de bijscholing te worden aangeschaft via www.thewaytoperfectbalance.com

Programma

 • Pijnklachten, zoals bijvoorbeeld:
  o Epigastrische en abdominale pijn, pijn van het diafragma.
  o Hoofdpijn, oogpijn, oorpijn.
  o Pijn bij fybromyalgie.
  o Trigeminusneuralgie en Bells’ Palsy.
  o Post-operatieve pijn.
  o Neuropathie van handen en voeten.
  o Menstruele pijn.
 • Pijnklachten op meerdere locaties tegelijkertijd.
 • Complexe pijnklachten.
 • Combineren van verschillende methoden.
 • De meridiaan-matrix voor pijn over een groot gebied en wanneer meerdere meridianen zijn aangedaan.
 • Hoe de Jing-Jin (tendino musculaire meridianen) gebruiken bij pijnklachten.
 • Meer over Dr. Tan’s Balance Method en master Tung’s Pain Treatments.
 • Speciale punten voor effectieve pijnreductie.
 • Acupunctuurprotocollen voor complexe pijnklachten.
 • Speciale naaldtechnieken.
 • Schema’s en overzichten.
 • Vragen van deelnemers.
 • En natuurlijk praktijk. Tijdens de cursus zal worden geoefend.

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. Hij heeft de succesvolle acupunctuur pijnkliniek opgezet waar volledig wordt gewerkt volgens dr. Tan’s balans methode. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk. Via onderzoek, praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd en deelt dat graag via zijn bijscholingen.

In oktober 2020 heeft Kris zijn eerste boek gepubliceerd met titel Balance Method Acupuncture for the Treatment of Pain and Discomfort.

Sinds 2006 is hij hoofddocent van de opleiding Chinese Kruidentherapie en geeft met toewijding en enthousiasme les.

Kris is vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Hij is als expert verbonden aan de werkgroep Health Informatics. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel.

Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe.

In 2010 heeft hij bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao Lüe met succes afgerond.

Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, welke een didactische verantwoorde cursus verzekert.