Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Auriculotherapie (ooracupunctuur) deel 2
VR
15 OKT
2021 & ...

Auriculotherapie (ooracupunctuur) deel 2


vr 15 oktober 2021 en za 16 oktober 2021
vr 15 oktober 2021 en za 16 oktober 2021
12:00-18:00 uur
Dianne Sommers
Nederlands
€ 260,00
FAGT (in aanvraag), LVNT, NVA (A), NVST, NWP, VBAG, Zhong (12 NAP - Cat. 1)
Workshop Auriculotherapie 1
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Auriculotherapie deel 2

In deze workshop wordt de diagnostiek verder uitgebreid. Werken met ondersteuning van de elektrische puntzoeker staat centraal in dit cursusdeel. Naast een meer objectieve diagnostiek biedt dit apparaat ook therapeutische invalshoeken, wat een prettig alternatief kan zijn bij kinderen of naaldangstige patiënten. Een tweede topic in deze tweedaagse is de behandeling van pijn. We bespreken diverse strategieën voor de behandeling van zowel de acute als chronische vorm. Ook worden mogelijkheden om de lichamelijke en psychische weerbaarheid tegen pijn te verhogen besproken en geoefend.
Gedurende de cursus komen ook veel nieuwe punten aan bod, evenals verdere praktische aandachtspunten voor een efficiënte aanpak met auriculotherapie.

Studiemateriaal

  • Syllabus Auriculotherapie 2.
  • De trilogie Auriculotherapie (auteur Dianne Sommers) is een goede ondersteuning bij de workshop en als naslag voor de praktijk. De reguliere winkelprijs is € 63,50 per boek. Bij inschrijving ontvang je een kortingscode waarmee je als student van de cursus een boek kan kopen voor € 58,50 of de set van drie delen voor € 169,50.
  • Werkmaterialen (zoals elektrische puntzoekers, naalden, druktaster, oefenoortje e.d.) zijn ter plekke aanwezig. Uiteraard kan je ook je eigen puntzoeker meenemen!

Voorwaarden voor deelname aan digitale live les

In deze bijscholing speelt het werken met de bipolaire puntzoeker een belangrijke rol. Tijdens de fysieke les wordt dit apparaat voor praktijkoefening beschikbaar gesteld door de firma Schwa-Medico. Deze mogelijkheid is er niet voor de digitale studenten. Dit betekent dat u als digitale student zelf een puntzoeker ter beschikking dient te hebben (en daarbij een proefpersoon) om de praktijkopdrachten tijdens de les thuis te kunnen oefenen.

In het eerste deel van de cursus worden de benodigdheden voor Auriculotherapie deel 2 besproken. Diverse opties voor puntzoekers worden benoemd, evenals de leveranciers die deze en andere benodigde artikelen leveren. Indien u besluit om bepaalde zaken aan te schaffen, controleer dan vooral ook de levertermijn van het materiaal zodat het op tijd voor de cursus arriveert.

Neemt u deel aan de digitale live les, dan krijgt u de syllabus en praktijkmaterialen thuisgestuurd. Klik hier voor meer informatie over de digitale live les.

Docent

Dianne Sommers is fysiotherapeut, acupuncturist en filosoof.
Na haar opleiding tot fysiotherapeut studeerde zij acupunctuur bij de Pakua en de EUTCM in Nederland en België. Door training en stages in China en Japan werd ze opgeleid in meerdere methodieken en behandelstijlen van de acupunctuur. Ze is manueel therapeut (NAOG), studeerde elektrodiagnostiek volgens Voll en Chinese kruidengeneeskunde. Specifiek interessegebied is de auriculotherapie in zijn vele facetten, maar ook het werken met toyohari, een subtiele behandelstijl uit de Japanse acupunctuur die gericht is op het herstel van een authentiek en constitutioneel evenwicht voor het lichaam.
Aan de Universiteit van Amsterdam en het Sinologisch Instituut Leiden studeerde ze filosofie en klassiek Chinees. In 2007 publiceerde ze de eerste Nederlandse vertaling met filosofisch commentaar van het klassieke werk Neiye (De werking van het Innerlijk) uit de 4e eeuw vC. Deze tekst is de oudst bekende Chinese historische referentie naar de mens die zelfstandig zijn verantwoordelijkheid draagt voor zijn functioneren hier op aarde. Degene die zijn innerlijk kent, doorgrondt het geheim waarmee het interne evenwicht bewaakt kan worden.
In 2016 verscheen de eerste druk van een drieluik over de vele facetten van de ooracupunctuur. Auriculotherapie I vormt het basisboek en bespreekt de grondslagen voor theorie en praktijk. Auriculotherapie II is een naslagwerk dat bijna 100 ziektebeelden met bijbehorende behandelstrategieën bespreekt. Het derde deel, Auriculotherapie III is de atlas en geeft een zeer ruime bespreking van veel oorpunten. In 2018 is het Posterboek Auriculotherapie verschenen.
Dianne verzorgt lessen en nascholingen in de niet-westerse wijsbegeerte en energetische geneeskunde.