Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Auriculotherapie (ooracupunctuur) deel 1
VR
17 SEP
2021 & ...

Auriculotherapie (ooracupunctuur) deel 1


vr 17 september 2021 en za 18 september 2021
vr 17 september 2021 en za 18 september 2021
12:00-18:00 uur
Dianne Sommers
Nederlands
€ 260,00
FAGT (in aanvraag), LVNT, NVA (A), NVST, NWP, VBAG, Zhong (12 NAP - Cat. 1)
Acupuncturist of in afstudeerjaar
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Auriculotherapie deel 1

Auriculotherapie is een relatief moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur. Via de reflexzones van het oor krijg je direct toegang tot alle lichaamsgebieden. Op eenvoudige wijze kan zo een bepaalde zone worden beïnvloed, waardoor het een gemakkelijke en praktische aanvulling is op andere therapeutische werkwijzen. Naast deze vrij simpele toepassing zijn er vele andere manieren waarop de auriculotherapie kan worden benut. Veel onderzoeksmethoden (met het VAS, puntzoeker, laser) hebben nieuwe mogelijkheden in onderzoek en behandeling in beeld gebracht, waardoor auriculotherapie in de laatste decennia is uitgegroeid tot een volledige werkvorm.

Deze tweedaagse workshop heeft een praktische opzet. Alle basisprincipes van de ooracupunctuur worden uitgelegd en de technieken worden ter plekke geoefend, zodat het mogelijk is de werkwijze direct in de dagelijkse praktijk toe te passen.

Programma

Dag 1:
uitleg basisprincipes, relevante anatomie en basale ligging organen en structuren op het oor. Lokalisatie en werking van een aantal belangrijke punten, evenals de wijze waarop de punten gevonden kunnen worden. Het begrip lateraliteit, diagnostische procedure, basis therapeutische aanpak.
Dag 2:
Chinese en westerse invalshoek van de auriculotherapie. Indicaties, contra-indicaties en complicaties. Structurele opbouw in de dwarsdoorsnede van het oor met de bijbehorende puntgroepen. De segmentale aanpak, gebruik van pijnassen in diagnostiek en behandeling.

Studiemateriaal:

  • Syllabus Auriculotherapie 1
  • De trilogie Auriculotherapie (auteur Dianne Sommers) is een goede ondersteuning bij de workshop en als naslag voor de praktijk. De reguliere winkelprijs is € 63,50 per boek. Bij inschrijving ontvang je een kortingscode waarmee je als student van de cursus een boek kan kopen voor € 58,50 of de set van drie delen voor € 169,50.
  • Werkmaterialen (zoals naalden, druktaster, oefenoortje e.d.) zijn ter plekke aanwezig.

Digitale live les

Neemt u deel aan de digitale live les, dan krijgt u de syllabus en praktijkmaterialen thuisgestuurd. Klik hier voor meer informatie over de digitale live les zoals de accreditatie van de bijscholing.

Docent

Dianne Sommers is fysiotherapeut, acupuncturist en filosoof.
Na haar opleiding tot fysiotherapeut studeerde zij acupunctuur bij de Pakua en de EUTCM in Nederland en België. Door training en stages in China en Japan werd ze opgeleid in meerdere methodieken en behandelstijlen van de acupunctuur. Ze is manueel therapeut (NAOG), studeerde elektrodiagnostiek volgens Voll en Chinese kruidengeneeskunde. Specifiek interessegebied is de auriculotherapie in zijn vele facetten, maar ook het werken met toyohari, een subtiele behandelstijl uit de Japanse acupunctuur die gericht is op het herstel van een authentiek en constitutioneel evenwicht voor het lichaam.
Aan de Universiteit van Amsterdam en het Sinologisch Instituut Leiden studeerde ze filosofie en klassiek Chinees. In 2007 publiceerde ze de eerste Nederlandse vertaling met filosofisch commentaar van het klassieke werk Neiye (De werking van het Innerlijk) uit de 4e eeuw vC. Deze tekst is de oudst bekende Chinese historische referentie naar de mens die zelfstandig zijn verantwoordelijkheid draagt voor zijn functioneren hier op aarde. Degene die zijn innerlijk kent, doorgrondt het geheim waarmee het interne evenwicht bewaakt kan worden.
In 2016 verscheen de eerste druk van een groot drieluik over de vele facetten van de ooracupunctuur. Auriculotherapie I vormt hierin het basisboek en bespreekt de grondslagen voor theorie en praktijk. Auriculotherapie II is een naslagwerk dat bijna 100 ziektebeelden met bijbehorende behandelstrategieën bespreekt. Het derde deel, Auriculotherapie III is de atlas en geeft een zeer ruime bespreking van veel oorpunten.
Dianne verzorgt lessen en nascholingen in de (Chinese) filosofie en energetische geneeskunde.