Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > TCM begeleiding bij Borstkanker
ZA
29 MEI
2021 & ...

TCM begeleiding bij Borstkanker


za 29 mei 2021
za 29 mei 2021
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 130,00
FAGT, LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM therapeut
Uitgebreide syllabus
Deelnamebewijs

TCM begeleiding bij borstkanker

Steeds meer vrouwen worden met de diagnose Borstkanker geconfronteerd. Nederland staat wereldwijd vierde op de lijst van landen waar borstkanker het meeste voorkomt. In 2009 werd bij 13.177 vrouwen voor het eerst borstkanker ontdekt, dat is een cijfer van 1 op 8; het is daarmee de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland.
De diagnose slaat meestal in als een bom, waarna de patiŽnte in een rollercoaster van behandelingen terechtkomt: chemotherapie, bestraling, operatie en vaak daarna nog 5 jaar hormoontherapie. De Chinese Geneeskunde biedt heel wat mogelijkheden ter ondersteuning van de reguliere behandelingen, zoals bijvoorbeeld het minimaliseren van de bijwerkingen, maar leidt ook tot een beter en sneller herstel.
In deze bijscholing zullen we kijken naar het ontstaan van borstkanker vanuit TCM-standpunt in al haar verschillende aspecten: fysiek, emotioneel en spiritueel. Vervolgens zullen de mogelijkheden van TCM-begeleiding middels acupunctuur en kruiden besproken worden tijdens chemotherapie, radiotherapie, hormoontherapie, alsook het opheffen van de energetische blokkades ontstaan door de borstoperatie. Een belangrijk onderdeel hierbij is het terdege begrijpen van de energetische effecten van de reguliere behandelingen en de verschillende soorten chemotherapie, zodat de TCM-therapeut tot een juiste behandeling kan komen.

De docente

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme het toepassen van de TCM bij gynaecologische klachten.
Zij heeft zelf aan den lijve ondervonden wat borstkanker teweegbrengt, en vanuit die situatie is zij gaan zoeken naar mogelijkheden om weer vol energie in het leven te staan. De afgelopen jaren heeft zij zich terdege verdiept in de behandelmogelijkheden die de TCM te bieden heeft aan (ex-) borstkankerpatiŽnten.
Nadat zij haar studie aan de Universiteit van Gent (BelgiŽ) in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) had voltooid, vertrok zij met een studiebeurs naar China, waar zij twee jaar aan de Fudan Universiteit in Shanghai verbleef.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste.
Tijdens haar jaren van studie verbleef zij van mei tot oktober steeds in Beijing en Shanghai, waar ze stage liep en intensief lessen volgde in de Gynaecologie. Nog steeds gaat zij regelmatig terug naar China om zich bij te scholen. Daarnaast is Martine getraind door Dr. Trevor Wing in The Womenís Natural Health Practice in Londen. Ook heeft zij de Gynaecologie-opleiding van prof. Yuning Wu in Duitsland (Universitat Witten) afgerond.
Martine is moeder van 2 kinderen en voert een succesvolle Praktijk voor Vrouwen waar ze zich richt op de verschillende aspecten van gezondheid. Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen. Naast haar bezigheden als therapeute is zij als docente verbonden aan Academie Qing Bai, waar ze met name gynaecologie-nascholingen en acupunctuur doceert. Ze is vijf jaar hoofddocente geweest van de acupunctuuropleiding, ook gaf zij de lessen Chinese Taal.