Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Gynaecologie: Differentiaaldiagnostiek
ZA
10 APR
2021

Gynaecologie: Differentiaaldiagnostiek


za 10 april 2021
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 130,00
FAGT, LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM therapeut
Uitgebreide syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Differentiaaldiagnostiek

Differentiaaldiagnose in de Gynaecologie

In deze bijscholing wordt de basis gelegd voor het goed kunnen diagnostiseren en behandelen van gynaecologische klachten. Door de juiste vragen te stellen en ze correct te kunnen interpreteren verkrijgt een goede TCM-behandelaar een massa aan informatie uit de menstruatiecyclus. Daarvoor is het nodig een helder inzicht te hebben in het energetisch functioneren van sleutelaspecten van de vrouwelijke fysiologie, zoals ovulatie, menstruatie, maar ook de specifieke gynaecologische werking van o.a. de Qi Jing Ba Mai.

De strategie van de differentiaaldiagnose bij gynaecologische klachten zullen we oefenen door middel van een klinisch bruikbare aanpak aan de hand van voorbeelden en casuïstiek. Zo zullen we het geleerde toepassen op klachten als o.a. habituele miskraam en infertiliteit. Deze nascholingsdag is onderdeel van een serie van 9 lesdagen over TCM-Gynaecologie. U kunt deze nascholingsdagen ook afzonderlijk volgen.
De onderwerpen van de overige lesdagen zijn:
  • Menstruele verstoringen
  • Vrouwelijke Infertiliteit (weekend)
  • TCM begeleiding bij Borstkanker
  • Menopauze
  • Vaginale aandoeningen
  • Zwangerschaps & postpartumklachten

Digitale live les

Neemt u deel aan de digitale live les, dan krijgt u de syllabus thuisgestuurd. Klik hier voor meer informatie over de digitale live les zoals de accreditatie van de bijscholing.

De docente

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme het toepassen van de TCM bij gynaecologische klachten en infertiliteit. Nadat zij haar studie aan de Universiteit van Gent (België) in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) had voltooid, vertrok zij met een studiebeurs naar China, waar zij twee jaar aan de Fudan Universiteit in Shanghai verbleef.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste.
Tijdens haar jaren van studie verbleef zij van mei tot oktober steeds in Beijing en Shanghai, waar ze stage liep en intensief lessen volgde in de Gynaecologie. Nog steeds gaat zij regelmatig terug naar China om zich bij te scholen. Daarnaast is Martine getraind door Dr. Trevor Wing in The Women’s Natural Health Practice in Londen. Ook heeft zij de Gynaecologie-opleiding van prof. Yuning Wu in Duitsland (Universitat Witten) afgerond.
Martine is moeder van 2 kinderen en voert een succesvolle Praktijk voor Vrouwen waar ze zich richt op de verschillende aspecten van gezondheid. Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen. Naast haar bezigheden als therapeute is zij als docente verbonden aan Academie Qing Bai, waar zij vijf jaar hoofddocente geweest is van de acupunctuuropleiding. Ook gaf zij de lessen Chinese Taal.