Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Gynaecologie: Vrouwelijke infertiliteit
ZA
6 FEB
2021 & ...

Gynaecologie: Vrouwelijke infertiliteit


za 6 februari 2021 en zo 7 februari 2021
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 240,00
FAGT, LVNT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, Zhong (12 NAP - Cat. 1)
TCM therapeut
Uitgebreide syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Gynaecologie: vrouwelijke infertiliteit

De laatste jaren is het aantal koppels met vruchtbaarheidsproblemen dramatisch gestegen. Recente cijfers laten zien dat 1 op de 6 paren problemen heeft met zwanger worden en dat ruim 1 op de 39 baby's in Nederland reeds het resultaat is van IVF/ICSI. Het is deze groeiende groep patiënten voor wie wij als acupuncturist/herbalist een groot verschil kunnen maken!
De Chinese Geneeskunde kent een lange geschiedenis in de diagnose en behandeling van infertiliteit. Wat ook de Westerse diagnose moge zijn – onbegrepen infertiliteit, Prematuur Ovarieel Falen (POF) of structurele problemen zoals verklevingen -, dankzij een heldere patroondifferentiatie is het mogelijk deze te plaatsen in een TCM-diagnose en de vruchtbaarheid sterk te verbeteren. Tijdens deze nascholing zullen we de verschillende patronen van vrouwelijke infertiliteit leren diagnosticeren en behandelen d.m.v. acupunctuur en Chinese kruiden.
Steeds vaker krijgen wij koppels in de praktijk met als hulpvraag het ondersteunen van een IVF-traject. Om dit optimaal te kunnen doen, is het belangrijk dat men de werking van de medicatie begrijpt en kan vertalen naar TCM-energetica. Dit weekend zullen we stap voor stap de verschillende fasen van behandeling en medicatie in een IVF/ICSI-traject bespreken.
De eerste dag zal met name aandacht besteed worden aan de correcte interpretatie van de Basal Body Temperature-curve (BBT) in TCM-termen en bijbehorende behandeling.
De tweede dag zullen we uitgebreid ingaan op de begeleiding van een IUI- en IVF/ICSI-traject, alsook zal aandacht besteed worden aan de behandeling van Prematuur Ovarieel Falen.
Dit nascholingsweekend maakt deel uit van een serie van lesdagen over TCM-gynaecologie. U kunt deze nascholingsdagen ook afzonderlijk volgen.
De onderwerpen van de overige lesdagen zijn:
  • Differentiaaldiagnostiek in de Gynaecologie
  • Menstruele verstoringen
  • TCM begeleiding bij Borstkanker
  • Menopauze
  • Vaginale aandoeningen
  • Zwangerschaps- & postpartumklachten

Digitale live les

Neemt u deel aan de digitale live les of webinar, dan krijgt u de syllabus thuisgestuurd. Klik hier voor meer informatie over de digitale live les zoals de accreditatie van de bijscholing.

De docente

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme het toepassen van de TCM bij gynaecologische klachten en infertiliteit. Nadat zij haar studie aan de Universiteit van Gent (België) in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) had voltooid, vertrok zij met een studiebeurs naar China, waar zij twee jaar aan de Fudan Universiteit in Shanghai verbleef.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste.
Tijdens haar jaren van studie verbleef zij van mei tot oktober steeds in Beijing en Shanghai, waar ze stage liep en intensief lessen volgde in de Gynaecologie. Nog steeds gaat zij regelmatig terug naar China om zich bij te scholen. Daarnaast is Martine getraind door Dr. Trevor Wing in The Women’s Natural Health Practice in Londen. Ook heeft zij de Gynaecologie-opleiding van prof. Yuning Wu in Duitsland (Universitat Witten) gevolgd.
Martine is moeder van 2 kinderen en voert een succesvolle Praktijk voor Vrouwen waar ze zich richt op de verschillende aspecten van gezondheid. Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen. Naast haar bezigheden als therapeute is zij als docente verbonden aan Academie Qing Bai, waar zij de voorbije vijf jaar hoofddocente geweest is van de acupunctuuropleiding, ook gaf zij de lessen Chinese Taal.