Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Pediatrie: buikpijn en constipatie
ZO
16 MEI
2021

Pediatrie: buikpijn en constipatie


zo 16 mei 2021
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Christine van Toor-Zaalberg
Nederlands
€ 110,00
LVNT, NVA, NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
TCM-therapeut of in afstudeerjaar
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Pediatrie: buikpijn en constipatie

Buikpijn is een universeel symptoom bij kinderen. Dit komt vanwege het feit dat een kind zijn spijsvertering onder constante spanning staat vanwege het eten dat verteerd moet worden zeker gezien de relatieve deficiëntie van het Maag/Milt systeem.

Ook is er nog een andere reden dat zoveel kinderen klagen over buikpijn. Een kind vindt het lastig om precies te voelen of aan te wijzen wat er gebeurt in zijn of haar lichaam en wijst al gauw naar de buik omdat ze vaak geen andere manier hebben om te beschrijven hoe ze zich voelen.

Buikpijn is ook een psychosomatisch symptoom. Het spijsverteringssysteem spiegelt de emoties beter dan welk ander lichaamssysteem dan ook. Het is voor een kind veel makkelijker om te zeggen dat het buikpijn heeft dan om te zeggen dat het angst heeft om bijvoorbeeld naar school toe te gaan. Buikpijn wordt dan een uiting van emotie.
In deze bijscholing zullen we op alle 3 de facetten van buikpijn en ook constipatie uitgebreid ingaan. Hoe deze patronen te herkennen, te diagnosticeren en te behandelen met Acupunctuur, Tuina, Chinese kruidenformules, Shonishin en voedingsadvies.
Deze nascholing maakt deel uit van een serie lesdagen over de behandeling van kinderen met TCM. De nascholingsdagen kunnen ook afzonderlijk worden gevolgd, maar het is aan te raden als eerste de bijscholing 'de behandeling van kinderen met TCM' te volgen.
  • Bedplassen en slaapproblemen
  • Bronchitis, astma en luchtweginfecties
  • Eczeem en andere huidproblemen
  • Autisme, AD(H)D en concentratiestoornissen

De docente

Christine voert sinds 2007 een succesvolle praktijk in Den Haag samen met Ronald van Duijne. Dit centrum heeft een samenwerkingsverband met het Juliana Kinderziekenhuis. Verder werkt Christine samen met een homeopathisch kinderarts en 2 kindertherapeuten die gespecialiseerd zijn in hechtingsproblematiek, angststoornissen en faalangst. Door deze samenwerking en de multidisciplinaire aanpak samen met o.a. osteopaten, kinderfysiotherapeuten en een haptonoom kan er zeer goede zorg worden gegeven. Het verhogen van het algemene welzijn van kinderen is voor Christine het belangrijkste uitgangspunt hierbij.

Vanaf 2007 Organiseert zij voor Qing-Bai ieder jaar de studiereis naar het Pacific College of Oriental Medicine in San Diego, waarbij de studenten en zij stages lopen in o.a de dak- en thuislozen kliniek, Rady's kinderziekenhuis, de Veteranenkliniek, het San Diego Cancer Centre en de Owen Clinic Voor HIV en AIDS patiënten.
Ook het bijwonen van het 4-daagse Pacific Symposium in San Diego staat ieder jaar op het programma. De laatste 7 jaar doet ze dit samen met Ronald van Duijne.