Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel III
ZO
25 OKT
2020

Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel III


zo 25 oktober 2020
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Kris Oosting
Nederlands
€ 130,00
FAGT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Effectief pijn behandelen deel I en II
Uitgebreide syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel III

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is voor acupuncturisten die de 4-daagse bijscholing Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur (deel 1 en deel 2) hebben gevolgd en zich verder willen verdiepen in het behandelen van pijnklachten met bijkomende functionele klachten en/of patronen m.b.v. het global balance systeem van de balans methode van dr. R. Tan.

Wat kun je na deze bijscholing

Na het volgen van deze bijscholing kun je de pijnklachten en onderliggende patronen bij pijnklachten effectief behandelen met acupunctuur op een cliŽntvriendelijke wijze. Je leert een methodische aanpak en na deze bijscholing kun je direct aan de slag.
In deel 2 van Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur heb je al kennis kunnen maken met het global balance systeem van de balans methode van dr. R. Tan. Tijdens deze bijscholing gaan we dieper in op dit systeem, zodat je een yin-yang gebalanceerde behandeling kunt geven aan je cliŽnten bij pijn en andere klachten.

Opzet van de bijscholing

Om deze lesstof nauw aan te laten sluiten bij je dagelijks werk als acupuncturist, zal de docent, middels casuÔstiek en interactieve onderwijsvormen, ingaan op de praktische toepassingsmogelijkheden van de besproken methoden. Deze bijscholing onderscheidt zich door zijn rijkdom aan praktijkvoorbeelden.
Na het volgen van deel 1 en deel 2 heb je het geleerde in de praktijk kunnen toepassen. Tijdens deze bijscholing is er ruimte om je ervaringen en successen met elkaar delen. Er wordt in kleine groepjes gewerkt aan praktijkcasussen die worden besproken.

Programma

In deze bijscholing komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
 • Het opzetten van global balance modellen voor klachten zoals: insomnia, hypertensie, depressie, mentale onrust, allergie, gynaecologische klachten, overgangsklachten, huidklachten, ademhalingsklachten, moeheid, maag en darmklachten, hoofdpijn, sinusitis, etc.
 • Het opzetten van global balance modellen voor onderliggende patronen zoals bijv. Lever Bloed deficiŽntie (Gan Xue Xu) bij pees gerelateerde klachten, Milt Qi deficiŽntie (Pi Qi Xu) bij spier gerelateerde klachten, etc.
 • Het opzetten van global balance modellen bij pijnklachten.
 • De 12 normale balans modellen en de drie perfecte balans modellen.
 • Puntkeuze voor de global balance modellen en de vijf shu-punten.
 • Het gebalanceerd samenvoegen van meerdere global balance modellen tijdens dezelfde behandeling.
 • Hoe global balance en local balance tegelijkertijd toe te passen.
 • Patent kruidenformules ter ondersteuning van de behandeling van pijnklachten. Deze behandelen Zang-Fu gerelateerde patronen.
 • Contra-indicaties van de patent kruidenformules.
 • Waarop letten bij patent kruidenformules naast reguliere medicatie.
 • Veel duidelijke protocollen, schemaís en overzichten.
 • Vragen van deelnemers.
 • En natuurlijk praktijkcasussen.

De Docent

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. In 2017 heeft hij de succesvolle acupunctuur pijnkliniek opgezet die volledig werkt volgens dr. Tanís methode. Via zijn praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd. Nadat hij de lessen bij dr. Tan heeft gevolgd, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk.
Sinds 2006 is hij hoofddocent van de opleiding Chinese Kruidentherapie en docent bij de BVO en geeft met toewijding en enthousiasme les.
Kris is vice-voorzitter van de NEN-ISO normcommissie m.b.t. het opstellen van kwaliteitsnormen voor TCM. Van 2010 tot heden is hij de vertegenwoordiger van Academie Qing-Bai in deze normcommissie. Hij is als expert verbonden aan de werkgroep Health Informatics. Voor hem is de professionalisering van het vakgebied TCM essentieel.
Sinds 2007 is hij co-founder van het TCM Classics Research Institute voor het bestuderen, delen en klinisch toepasbaar maken van de TCM medische klassieke teksten.
Sinds 2005 volgt Kris studies in de TCM-klassieken, zoals de Huang Di Nei Jing Suwen en Lingshu, de Nan Jing, Sun Simiao, Shang Han Lun en Jin Gui Yao LŁe.
In 2010 heeft Kris bij de Shandong TCM Universiteit in Jinan (China) een 2-jarige opleiding Shang Han Lun en Jin Gui Yao LŁe met succes afgerond.
Net als andere docenten bij Academie Qing-Bai heeft Kris de basisopleiding HBO docent gevolgd bij de Vrije Universiteit in Amsterdam, welke een didactische verantwoorde cursus verzekert.