Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Conferentie - De weg naar Perfect Balans - Inspireer en Transformeer
ZA
9 OKT
2021

Conferentie - De weg naar Perfect Balans - Inspireer en Transformeer


za 9 oktober 2021
Planetarium, Kromwijkdreef 11, 1108 JA Amsterdam
09:30-17:00 uur
Kris Oosting, Dongfang Shu, Jean Chin, Anne Hering
Nederlands
€ 145,00
NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (7 NAP - Cat. 1)
minimaal Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur deel 1
Syllabus en het nieuwste boek van Kris Oosting
Deelnamebewijs
Koffie, thee en lunch

PLAATS IN WINKELWAGEN

Conferentie – De Weg naar Perfect Balans - Inspireer en Transformeer

Voor wie is deze conferentie

Je bent geïnteresseerd in het balanceren van de drie eenheid: jezelf, je omgeving en je cliënt. Daarnaast vind je het leuk om een grote groep collega’s te ontmoeten die allemaal hetzelfde doen en met hun ervaringen te delen.
Deze conferentie is bedoeld voor acupuncturisten die minimaal de Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur deel 1 hebben gevolgd bij Kris Oosting bij Academie Qing-Bai.

Wat kun je na deze conferentie

Jezelf balanceren, een gebalanceerde praktijkruimte inrichten en weer meer informatie m.b.t. het perfect balanceren van je cliënten.

Waarom deze conferentie

De grote groep acupuncturisten die de bijscholingen m.b.t. de Tan Balans Methode bij Kris Oosting hebben gevolgd de mogelijkheid te bieden ervaringen uit te wisselen en elkaar te ontmoeten. Daarnaast nieuwe kennis opdoen die je weer een stap verder op weg naar perfect balans helpen.
Het thema is balanceer jezelf, je omgeving en je cliënt. De rode draad is inspireer en transformeer. Twee belangrijke ingrediënten voor op je weg naar perfect balans.

Opzet van de conferentie

De conferentie bestaat uit drie delen:

1. Balanceer jezelf d.m.v. meditatie en Qigong.
2. Balanceer je omgeving en praktijk d.m.v. Feng Shui.
3. Balanceer je cliënt d.m.v. de Tan Balans Methode.

Deze drie delen zijn zo opgezet dat ze elkaar aanvullen.
We hebben de internationale Qigong docent Anne Hering bereid gevonden om een Qigong te verzorgen speciaal voor deze conferentie.

Daarnaast zal Dongfang Shu de Feng Shui volgens de Black Hat Buddhism traditie uitleggen waarmee je de vertaling naar je eigen praktijkruimte kunt maken. Hierdoor kun je na de conferentie direct aan de slag. Dit type Feng Shui maakt gebruik van de Bagua en past heel goed in de structuur en het denken van de Tan Balans Methode.

Jean Chin zal op een unieke en artistieke wijze de dr. Tan Balance Method samenvatten voor deze dag.

Kris Oosting zal zich richten op het balanceren van je cliënt met, voor het eerst gedeeld, de 24 perfecte balans structuren. Als toegift ontvangt iedere deelnemer aan deze conferentie het nieuwste boek van Kris Oosting.

Programma

Via deze conferentie willen wij je inspireren om te transformeren. Die transformatie vindt plaats op drie gebieden die met elkaar zijn verbonden. Namelijk, jezelf, je omgeving (praktijk) en je cliënt. En dat vanuit de visie van de balans methode van dr. Tan.

09:30 – 10:00 Inschrijven en ontvangst.
10:00 – 10:10 Welkom en overzicht van de dag.
10:10 – 11:10 Balansnetwerken en 24 perfecte balans structuren door Kris Oosting.
11:10 – 11:30 Pauze.
11:30 – 12:45 Qi follows the Mind door Anne Hering.
12:45 – 13:45 Lunch en ervaring uitwisselen met collega’s.
13:45 – 15:00 Balanceer je praktijk met Feng Shui door Dongfang Shu.
15:00 – 15:20 Pauze.
15:20 – 16:30 De klinische toepassing van de 24 perfecte balans structuren door Kris Oosting.
16:30 – 16:45 Balance Method inspired Poems and Paintings - een samenvatting door Jean Chin.
16:45 – 17:00 Samenvatting en afsluiting door Kris Oosting.

Balansnetwerken en 24 perfecte balansstructuren met hun klinische toepassingen

De twaalf global balance structuren vormen balansnetwerken. Deze netwerken geven dieper inzicht in het effect van de behandeling. Na analyse van deze netwerken ontstaan er 24 perfecte balans structuren. Deze kunnen klinisch worden toegepast als global balance – een functionele klacht met lokale expressie – of in een meridiaan conversie of Wu Xing structuur. Per structuur zal de klinische toepassing worden toegelicht.

Qi Follows the Mind

In deze introductieworkshop leer je hoe je je kunt voorbereiden op het werken met lichaam, energie en informatie. Je krijgt inzicht in het belang van het plaatsen van een intentie. Ook maak je een ‘reis’ door verschillende meditatie niveaus binnen de Zhineng Qigong waardoor je een gevoel krijgt voor het werken met Hunyuan Qi.
De eeuwenoude kennis en ervaring op het gebied van Qigong gecombineerd met moderne medische inzichten vormen de basis van Zhineng Qigong. Dr. Pang Ming – Taijiquan grootmeester en opgeleid en afgestudeerd in zowel de Chinese Traditionele Geneeskunde als de Westerse geneeskunde - heeft deze unieke bewegingsleer in de jaren 70 ontwikkeld en haar invloed op de gezondheid in meerjarige studies uitgebreid onderzocht.

Balanceer je praktijk met Feng Shui

De beweging van Qi kan op meerdere niveaus worden gebalanceerd. En die Qi stroom in je praktijk wordt vaak over het hoofd gezien. De dr. Tan Balance Method maakt gebruik van de voorhemelse en nahemelse Bagua. Diezelfde Bagua wordt ook gebruikt als belangrijkste hulpmiddel in de Black Hat Buddhist Feng Shui en sluit goed aan bij wat je als balans methode acupuncturist bent gewend.
Tijdens de presentatie zullen praktische tips en uitleg worden gegeven hoe je praktijk een ‘Qi upgrade’ te geven m.b.t. verschillende gebieden. De hulpmiddelen en andere praktische informatie zullen ook via de syllabus worden gedeeld.

Balance Method inspired Poems and Paintings

De gedichten en schilderijen (aquarel, gouache, acryl, Chinese penseel met inkt) zijn geïnspireerd door de Chinese geneeskunde en balans methode. Deze worden in een mooie kleurrijke presentatie getoond ter inspiratie.

De Sprekers

Anne Hering

Anne Hering beoefent sinds 1999 Zhineng Qigong en geeft in Duitsland (sinds 2000) en Nederland (2006) leiding aan haar eigen Zhigong instituut. Inmiddels heeft zij samen met het team van het Zhigong Instituut in Europa veel leraren gecertificeerd. Sinds september 2008 geeft zij de opleiding tot Zhineng Qigong leraar aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai. Ook heeft zij twee Qigong boeken geschreven (Kracht en rust uit het verre Oosten en Zhineng Qigong voor dagelijks gebruik).
Het grootste gedeelte van haar opleiding heeft ze in China genoten waar ze aan veel trainingen van leraren uit het Huaxia Centrum van dr. Pang Ming heeft deelgenomen. Door haar veelvoudige reizen naar China heeft ze een goed inzicht gekregen in het holistische systeem van de Chinese geneeskunde, waar Zhineng Qigong onderdeel van is. Het is haar missie om deze bijzondere bewegingsleer wijd te verspreiden, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen profiteren van de positieve effecten van Zhineng Qigong.

Kris Oosting

Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. In 2017 heeft hij de succesvolle acupunctuur pijnkliniek opgezet die volledig werkt volgens dr. Tan’s methode. Via zijn praktijk en stages in China heeft hij zijn ervaring opgebouwd. Nadat hij de lessen heeft gevolgd bij dr. R. Tan en Si Yuan, past hij de Tan Balance Method iedere dag met succes en veel plezier toe in de praktijk.
Bij Academie Qing-Bai geeft hij op dit moment de succesvolle nascholing Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur en Effectief Functionele Klachten behandelen met Acupunctuur. Op dit moment een serie met 10 verschillende bijscholingen.

Dongfang Shu

Dongfang Shu heeft in de negentiger jaren de opleiding tot Feng Shui Consulent gevolgd bij Amerikaanse Feng Shui Architect R. D. Chin en de Feng Shui inrichting van een groot boeddhistisch instituut uitgevoerd.
R.D. Chin was een student van de internationale Feng Shui expert professor Lin Yun. Prof. Lin Yun volgt de Black Hat Tibetan Buddhist lineage van de Feng Shui welke zich richt op het gebruik van de Bagua.
Daarnaast is Dongfang Shu 17 jaar werkzaam in het veld van TCM.

Jean Chin

Jean Chin heeft sinds jonge leeftijd al een fascinatie voor Chinese penseelschilderingen. In Nederland heeft ze begin negentiger jaren kennis gemaakt met verschillende schildertechnieken via verschillende docenten.
Jean aquarelleert Chinese penseel schilderingen en met acryl schildert ze o.a. bloemen en landschappen. Sinds 2007 volgt ze lessen bij Andy Weber in traditionele Tibetaans Boeddhistische iconografie. Bijvoorbeeld het schilderen van boeddha’s met gouache. Tegenwoordig volgt zij nog steeds lessen in o.a. Xieyi – Chinees penseel schilderen – waarin een gebalanceerde stroom van Qi een belangrijke rol speelt. Meditatie en Qigong zijn een onderdeel van het penseel schilderen.
Zij heeft tevens de omslagen geschilderd voor het blad Huang Ti van de NVA voor 2015 en logo’s ontworpen en geschilderd voor therapeuten.
Haar Chinese oorsprong vindt z’n weg via haar schilderijen, gedichten en het beoefenen van Taijiquan en Qigong en natuurlijk via de Chinese geneeskunde.
Jean is acupuncturist, herbalist en docent Chinese kruidentherapie. Sinds 2003 heeft ze samen met haar echtgenoot Kris Oosting een praktijk in Bussum.