Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Maag-darm en leverproblematiek (Westers medisch)
ZA
24 OKT
2020

Maag-darm en leverproblematiek (Westers medisch)


za 24 oktober 2020
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Liong-Kie Ko
Nederlands
€ 105,00
LVNT, NVA (WM-B), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 2)
TCM therapeut
Uitgebreide Syllabus
Deelnamebewijs
2.0

PLAATS OP WACHTLIJST

Maag-darm en leverproblematiek

Maag-darm en leverproblematiek is op deze middag het onderwerp. Anatomie, fysiologie en de diagnostiek in het ziekenhuis en de meest voorkomende pathologie bij de MDL-arts worden besproken. Onderwerpen zoals gastro-oesofagale refluxziekte (GORZ), hernia diagfragmatica, maagzweer, coeliakie, lactose intolerantie, koemelkallergie, ziekte van Crohn/colitis ulcerosa en diverse kwaadaardigheden van de slokdarm, maag en darmen komen aan bod. Leverproblematiek met name de alcoholische leverziekte, niet-alcoholische steatohepatitis (NASH), virale hepatitiden, levercirrose en hepatocelllulair carcinoom (HCC) worden behandeld. We sluiten af met problemen aan de galwegen en alvleesklier. Kortom een boeiende (goed verteerbare) middag.

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is gericht op studenten en therapeuten, die een voltooide vooropleiding Medische Basis Kennis (MBK) op minimaal CPION-geaccrediteerd niveau afgerond hebben. Naast CPION-accreditatie MBK bieden ook vergelijkbare westerse vooropleidingen vanuit verpleegkunde, fysiotherapie, psychiatrie etc. voldoende basis voor deelname aan deze praktische bijscholing.

Docent

Liong-Kie Ko (1960): In 1988 cum laude als arts aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgestudeerd. Hij is werkzaam als senior donorarts bij Sanquin Bloedvoorziening. Bij deze organisatie verzorgt hij diverse interne opleidingen en begeleidt hij co-assistenten van het LUMC bij het co-assistentschap sociale geneeskunde binnen de Bloedbank. Hiernaast heeft hij de acupunctuuropleiding bij de NAAV en de opleiding Chinese fytotherapie bij de BVGA gevolgd. Van 1993 tot 2012 was hij cursusco÷rdinator en docent Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) bij de Stichting NAAV Onderwijs (SNO). Vanaf 2006 is hij docent Westerse Medische Basiskennis bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai.