Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Medische qigong - module 2: Behandelen met externe qi met E Mei handposities
ZA
7 NOV
2020 & ...

Medische qigong - module 2: Behandelen met externe qi met E Mei handposities


za 7 november 2020 en zo 8 november 2020
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Ruud Raaijmakers
Nederlands
€ 210,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (12 NAP - Cat. 3)
TCM therapeut of in afstudeerjaar
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Medische Qigong- Ontwikkelen en toepassen van externe qi

Module 2: Behandelen met externe qi door middel van E Mei handposities

De medische qigong gebruikt externe qi voor diagnose en behandeling. Externe qi is een amalgaam van informatie en vibratie. Het bovenste dantian (ter hoogte van Yintang) van de therapeut registreert tijdens het behandelen met externe qi energetische verstoringen en de aanwezigheid van pathogene factoren in het lichaam van de patiŽnt. De dantian beantwoordt deze waarnemingen met corrigerende informatie. Het medium waarmee corrigerende informatie en diagnostische informatie wordt ontvangen en overgedragen, is vibratie. Vibratiekracht wordt geproduceerd in de onderbuik, het onderste dantian. Vanuit dit lichaamsdeel wordt de vibratiekracht geleid naar de handen en op het lichaam van de patiŽnt overgedragen. De overdracht is vanaf enige afstand of via huidcontact. Door het maken van subtiele vingerbewegingen wordt de vibratie zo gemoduleerd dat het een krachtig medium wordt voor de informatie-uitwisseling tussen het lichaam van de therapeut en patiŽnt.
Al oefenend neemt het waarnemend vermogen van het bovenste dantian van de therapeut toe en wordt de vibratiekracht krachtiger, stabieler en steeds verfijnder gemoduleerd.
De therapeut leert
  • het bovenste dantian te ontwikkelen en te gebruiken voor het uitwisselen van informatie (diagnostische- en corrigerende) tussen het eigen lichaam en dat van de patiŽnt,
  • een krachtige en stabiele externe qi te ontwikkelen en verfijnd te moduleren,
  • E Mei handposities te gebruiken voor het behandelen met externe qi.
Bij deelname aan module 2 verdient het aanbeveling module 1 te hebben gedaan.

De docent

Ruud Raaijmakers is docent taiji en qigong en heeft een medische qigong praktijk in Vught. Beide disciplines beoefent hij inmiddels meer dan vijfendertig jaar. Zijn belangrijkste leraren waren Dr. Shen Hongxun en Shen Jin. Bij hen bekwaamde hij zich in diverse qigongmethoden (Taijiwuxigong, E Mei, Wu Qin Xi, Yi Jin Jing), taiji (Tong Jia en Xiao Jia) en medische qigong (Buqi).

In zijn beoefening heeft Ruud zich in het in het bijzonder gericht op het ontwikkelen van externe qi om die voor behandeldoeleinden te gebruiken. Externe qi is een amalgaam van vibratiekracht en gezondheidsinformatie (vibratie is de geleider van gezondheidsinformatie). Ruud draagt deze kracht over op zijn cliŽnten vanaf enige afstand of via huidcontact. Door zijn scherp ontwikkeld vermogen de qi in het lichaam van een ander te kunnen waarnemen, is zijn toepassing van externe qi uiterst nauwkeurig en doeltreffend.