Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Chong Yang Qigong: het cultiveren van Qi
ZO
25 OKT
2020

Chong Yang Qigong: het cultiveren van Qi


zo 25 oktober 2020
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Jolinda van Hoogdalem
Nederlands
€ 95,00
FAGT, LVNT, NVA (AT), NVST, NWP, VBAG, Zhong (6 NAP - Cat. 3)
TCM therapeut of in afstudeerjaar
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Chong Yang Qigong: het cultiveren van Qi

Qigong betekent letterlijk het oefenen van Qi. In deze bijscholing leer je de Dubbele Negen, Chong Yang. Wat bijzonder is, is dat we deze Qigong beoefenen op de negende dag van de negende maanmaand, dit jaar 25 oktober 2020. Chong Yang is traditioneel het Chrysantenfeest in China en de dag waarop stilgestaan wordt bij onze voorouders. Chong Yang staat voor een lang en gezond leven. Chong Yang Qigong bestaat uit negen oefeningen die je ieder negen keer doet, oftewel 81 maal, een getal met magische implicaties in de Chinese filosofie.
Of we nu werken met naalden of met onze handen, in alle gevallen werken we met Qi, onze eigen Qi en de Qi van de patiŽnt. Door onze eigen Qi te trainen kunnen we de Qi van de patiŽnt beter leren voelen en begeleiden. Dat kan onze resultaten in de praktijk verbeteren.
De Qigong oefeningen van de Dubbele Negen worden in harmonie met de wetten van Yin Yang beoefend. Een belangrijk principe in deze serie is harmonie brengen tussen Water en Vuur, tussen Nieren en Hart, Jing en Shen. Het Vuur brengen we naar buiten in de vorm van helende energie, met water voeden we onszelf weer en behouden we balans.
Chong Yang is een serie waarmee we onze eigen Qi cultiveren. Stap voor stap leer je de belangrijkste aspecten van elke oefeningen: welke dantian is erbij betrokken, welke meridianen worden geopend en hoe leidt je de Qi met je Shen. Aan het eind van de dag ben je in staat om de oefeningen zelf uit te voeren om zo je eigen Qi verder te ontwikkelen.

De docente

Jolinda van Hoogdalem is acupuncturist en TuiNa-therapeut met een eigen Taiji en Qigong school in Utrecht (Centrum Well). Taiji en Qigong waren voor haar de inspiratiebron om Chinese Geneeskunde te gaan studeren. Sinds 2007, na haar afstuderen, gaf ze ruim tien jaar lessen Chinese Geneeskunde aan de Shiatsu Academie van Qing-Bai, Shu Ha Ri. Nu geeft ze regelmatig bijscholingen over slaap, moxa, miso en Qigong.

Jolinda beoefende ruim 10 jaar aikido, waarbij in 1992 zen-meditatie een nieuwe inspiratiebron vormde. In 1995 maakte ze kennis met Taiji en Qigong. De afgelopen jaren traint ze intensief bij de fransman Thierry Alibert (expert in Qigong en wereldkampioen Taiji) van wie ze deze vorm van Qigong, speciaal voor therapeuten, leerde. Taiji, Qigong en meditatie zijn haar inspiratiebron voor het beoefenen van acupunctuur en massage in haar praktijk Yangsheng in Utrecht. Na haar opleiding tot TuiNa-masseur en acupuncturist, volgde ze de Japanse acupunctuur opleiding Toyohari. Daarnaast volgde ze diverse bijscholingen Chinese Geneeskunde, Taiji en Qigong.