Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Gynaecologie: Menopauze
ZO
10 NOV
2019

Gynaecologie: Menopauze


zo 10 november 2019
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Martine Cornelissen
Nederlands
€ 130,00
FAGT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, VNT, Zhong (Cat. 1)
TCM therapeut
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Gynaecologie: menopauze

De menopauze is een natuurlijke overgangsperiode, welke ons grote mogelijkheden biedt tot transformatie op emotioneel en spiritueel niveau. Soms verloopt die overgang echter niet zo makkelijk en ontstaan er klachten tgv de afname van de eierstokfunctie.
60% van de menopauzale vrouwen krijgt te kampen met de zogenaamde 'overgangsklachten' die vaak een domper zetten op hun levenskwaliteit. Deze klachten kunnen variŽren van fysieke klachten zoals opvliegers, slaapstoornissen, vaginale droogte, osteoporose, hoofdpijn etc. tot mentaal-emotionele klachten als prikkelbaarheid, onrust en depressie.

Tijdens deze nascholing zal het proces van menopauze besproken worden in al zijn facetten.
De verschillende patroondifferentiaties worden stap voor stap bekeken, waarna uitvoerig ingegaan wordt op de behandeling ervan d.m.v. acupunctuur en kruiden. Tijdens deze nascholing komen een aantal typische kruiden- en acupunctuurpuntcombinaties voor menopauze-ongemakken, de zgn 'dui-yao' en 'dui-xue' aan bod.
Deze nascholingsdag maakt deel uit van een serie lesdagen over TCM-gynaecologie. U kunt deze nascholingsdagen ook afzonderlijk volgen. De onderwerpen van de overige lesdagen zijn:
  • Differentiaaldiagnostiek in de Gynaecologie
  • Menstruele verstoringen
  • Vrouwelijke Infertiliteit
  • Goedaardige Borstaandoeningen
  • TCM begeleiding bij Borstkanker
  • Vaginale aandoeningen
  • Zwangerschaps- & postpartumklachten

De docente

Martine Cornelissen (1971) is Acupuncturiste en Herbaliste met als specialisme het toepassen van de TCM bij gynaecologische klachten en infertiliteit. Nadat zij haar studie aan de Universiteit van Gent (BelgiŽ) in de Oosterse Talen & Culturen (Sinologie) had voltooid, vertrok zij met een studiebeurs naar China, waar zij twee jaar aan de Fudan Universiteit in Shanghai studeerde.
Bij terugkomst startte zij met de opleiding Acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke zij Cum Laude afsloot. Twee jaar daarna behaalde zij het diploma tot Herbaliste.
Tijdens haar jaren van studie verbleef zij van mei tot oktober steeds in Beijing en Shanghai, waar ze stage liep en intensief lessen volgde in de Gynaecologie. Nog steeds gaat zij regelmatig terug naar China om zich bij te scholen. Daarnaast is Martine getraind door Dr. Trevor Wing in The Womenís Natural Health Practice in Londen. Ook heeft zij de Gynaecologie-opleiding van prof. Yuning Wu in Duitsland (Universitat Witten) afgerond.
Martine is moeder van 2 kinderen en voert een succesvolle Praktijk voor Vrouwen waar ze zich richt op de verschillende aspecten van gezondheid. Een belangrijk uitgangspunt in haar werk is vrouwen helpen bewust te worden van hun patronen en hen handvaten te reiken om zelf de verantwoordelijkheid van hun leven en gezondheid in handen te nemen. Naast haar bezigheden als therapeute is zij als docente verbonden aan Academie Qing Bai, waar zij vier jaar hoofddocente geweest is van de acupunctuuropleiding, ook gaf zij de lessen Chinese Taal.