Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Auriculotherapie (ooracupunctuur) deel 2
VR
6 NOV
2020 & ...

Auriculotherapie (ooracupunctuur) deel 2


vr 6 november 2020 en za 7 november 2020
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Dianne Sommers
Nederlands
€ 260,00
FAGT (in aanvraag), LVNT, NVA (A), NVST, NWP, VBAG, Zhong (12 NAP - Cat. 1)
Workshop Auriculotherapie 1
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS OP WACHTLIJST

Auriculotherapie deel 2

In deze twee dagen wordt de diagnostiek verder uitgebreid met ondersteuning van de elektrische puntzoeker. Deze zoekwijze staat centraal in dit cursusdeel. Naast een objectieve manier voor diagnostiek biedt dit apparaat ook therapeutische invalshoeken, wat een alternatief kan bieden bij kinderen of naaldangstige patiŽnten. Er komen diverse strategieŽn aan bod voor de behandeling van acute en chronische pijn. Ook worden mogelijkheden om de lichamelijke en psychische weerbaarheid tegen pijn te verhogen besproken en geoefend.
Gedurende de cursus komen ook veel nieuwe punten aan bod, evenals verdere praktische aandachtspunten voor een efficiŽnte aanpak met auriculotherapie.

Studiemateriaal

Dianne Sommers: Auriculotherapie I Ė Grondslagen voor theorie en praktijk.
Het boek Auriculotherapie I wordt als werkboek gebruikt bij deze cursus. De reguliere winkelprijs is Ä 63,50. Met een kortingscode kunnen studenten van de cursus het boek aankopen voor Ä 58,50 of de hele set (drie delen) voor Ä 169,50. Bij inschrijving ontvangt u de kortingscode.
Bij de cursus ontvangt u een syllabus. Daarnaast zijn elektrische puntzoekers aanwezig om zelf mee te kunnen oefenen. U kunt uiteraard ook zelf een eigen puntzoeker meenemen. Verder zijn er ter plekke naalden en diverse werkmaterialen voor ondersteuning van de praktijk.

Docent

Dianne Sommers is fysiotherapeut, acupuncturist en filosoof.
Na haar opleiding tot fysiotherapeut studeerde zij acupunctuur bij de Pakua en de EUTCM in Nederland en BelgiŽ. Door training en stages in China en Japan werd ze opgeleid in meerdere methodieken en behandelstijlen van de acupunctuur. Ze is manueel therapeut (NAOG), studeerde elektrodiagnostiek volgens Voll en Chinese kruidengeneeskunde. Specifiek interessegebied is de auriculotherapie in zijn vele facetten, maar ook het werken met toyohari, een subtiele behandelstijl uit de Japanse acupunctuur die gericht is op het herstel van een authentiek en constitutioneel evenwicht voor het lichaam.
Aan de Universiteit van Amsterdam en het Sinologisch Instituut Leiden studeerde ze filosofie en klassiek Chinees. In 2007 publiceerde ze de eerste Nederlandse vertaling met filosofisch commentaar van het klassieke werk Neiye (De werking van het Innerlijk) uit de 4e eeuw vC. Deze tekst is de oudst bekende Chinese historische referentie naar de mens die zelfstandig zijn verantwoordelijkheid draagt voor zijn functioneren hier op aarde. Degene die zijn innerlijk kent, doorgrondt het geheim waarmee het interne evenwicht bewaakt kan worden.
In 2016 verscheen de eerste druk van een drieluik over de vele facetten van de ooracupunctuur. Auriculotherapie I vormt het basisboek en bespreekt de grondslagen voor theorie en praktijk. Auriculotherapie II is een naslagwerk dat bijna 100 ziektebeelden met bijbehorende behandelstrategieŽn bespreekt. Het derde deel, Auriculotherapie III is de atlas en geeft een zeer ruime bespreking van veel oorpunten. In 2018 is het Posterboek Auriculotherapie verschenen.
Dianne verzorgt lessen en nascholingen in de niet-westerse wijsbegeerte en energetische geneeskunde.