Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Long aandoeningen (Westers medisch)
ZA
30 NOV
2019

Long aandoeningen (Westers medisch)


za 30 november 2019
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Liong Kie Ko
Nederlands
€ 105,00
FAGT, NVA (WM-B), NVST, NWP, VBAG, VNT, Zhong (Cat. 2)
TCM therapeut
Uitgebreide Syllabus
Deelnamebewijs
2.0

PLAATS OP WACHTLIJST

Long aandoeningen

Na een korte introductie beginnen we met een uitleg van de anatomie en fysiologie van de longen. Verschillende longfunctietesten worden uitgebreid besproken. Diverse long pathologieŰn passeren de revue, zoals:
  • Astma
  • COPD
  • Sarco´dose
  • Diverse longinfecties waaronder tuberculose
  • Longcarcinomen, etc.
Ook worden allergie, rhinitis en sinusitis en andere luchtweg gerelateerde aandoeningen behandeld.

Voor wie is deze bijscholing

Deze bijscholing is gericht op studenten en therapeuten, die een voltooide vooropleiding Medische Basis Kennis ( MBK ) op minimaal CPION-geaccrediteerd niveau afgerond hebben. Naast CPION-accreditatie MBK bieden ook vergelijkbare westerse vooropleidingen vanuit verpleegkunde, fysiotherapie, psychiatrie etc. voldoende basis voor deelname aan deze praktische bijscholing.

Docent

Liong-Kie Ko (1960): In 1988 cum laude als arts aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgestudeerd. Hij is werkzaam als senior donorarts bij Sanquin Bloedvoorziening. Bij deze organisatie verzorgt hij diverse interne opleidingen en begeleidt hij co-assistenten van het LUMC bij het co-assistentschap sociale geneeskunde binnen de Bloedbank. Hiernaast heeft hij de acupunctuuropleiding bij de NAAV en de opleiding Chinese fytotherapie bij de BVGA gevolgd. Van 1993 tot 2012 was hij cursusco÷rdinator en docent Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) bij de Stichting NAAV Onderwijs (SNO). Vanaf 2006 is hij docent Westerse Medische Basiskennis bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai.