Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Auriculotherapie als ondersteuning in de verslavingszorg
VR
13 MRT
2020

Auriculotherapie als ondersteuning in de verslavingszorg


vr 13 maart 2020
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Dianne Sommers
Nederlands
€ 130,00
FAGT, NVA (A), NVST, NWP, VBAG, VNT, Zhong (6 NAP - Cat. 1)
Auriculotherapie (ooracupunctuur) 1 of vergelijkbaar
Deelnamebewijs

PLAATS OP WACHTLIJST

Auriculotherapie als ondersteuning in de verslavingszorg

Het thema van deze dag is de aanpak van verslavingen die we als therapeut veel tegenkomen in de praktijk van alledag. Dit kan een belangrijke steun in de rug vormen voor patiŽnten die willen stoppen met roken, afvallen of andere hardnekkige neigingen hebben die lastig te doorbreken zijn. De dag is algemeen informatief met betrekking tot verslavingen en behandelt de specifieke aandachtspunten bij deze problematiek.
De protocollaire behandeling (NADA) wordt besproken, evenals de mogelijkheden die een meer individuele aanpak kan bieden. Het wordt toegepast als ondersteuning van anti-rook programmaís, bij eetproblemen zoals teveel of te weinig eten en als additionele behandeling van programmaís bij verslaving aan alcohol of drugs.

De moderne auriculotherapie is een relatief recente ontwikkeling binnen de acupunctuur, waarbij men via de reflexzones een directe toegang tot alle lichaamsgebieden krijgt. De cursus heeft een praktische opzet en de technieken worden ter plekke geoefend, zodat de werkwijze direct in de dagelijkse praktijk toe te passen is.

Tijdens de workshop zijn de diverse werkmaterialen aanwezig ter ondersteuning van de praktijk.

Studiemateriaal

De driedelige boekenserie Auriculotherapie (auteur Dianne Sommers) is handig als naslag en geeft veel ondersteunend materiaal bij deze cursus. De reguliere winkelprijs is Ä 63,50 per boek. Met een kortingscode kunnen studenten van de cursus het boek aankopen voor Ä 58,50 of de hele set (drie delen) voor Ä 169,50. Bij inschrijving ontvangt u de kortingscode.

Docent

Dianne Sommers is fysiotherapeut, acupuncturist en filosoof.
Na haar opleiding tot fysiotherapeut studeerde zij acupunctuur bij de Pakua en de EUTCM in Nederland en BelgiŽ. Door training en stages in China en Japan werd ze opgeleid in meerdere methodieken en behandelstijlen van de acupunctuur. Ze is manueel therapeut (NAOG), studeerde elektrodiagnostiek volgens Voll en Chinese kruidengeneeskunde. Specifiek interessegebied is de auriculotherapie in zijn vele facetten, maar ook het werken met toyohari, een subtiele behandelstijl uit de Japanse acupunctuur die gericht is op het herstel van een authentiek en constitutioneel evenwicht voor het lichaam.
Aan de Universiteit van Amsterdam en het Sinologisch Instituut Leiden studeerde ze filosofie en klassiek Chinees. In 2007 publiceerde ze de eerste Nederlandse vertaling met filosofisch commentaar van het klassieke werk Neiye (De werking van het Innerlijk) uit de 4e eeuw vC. Deze tekst is de oudst bekende Chinese historische referentie naar de mens die zelfstandig zijn verantwoordelijkheid draagt voor zijn functioneren hier op aarde. Degene die zijn innerlijk kent, doorgrondt het geheim waarmee het interne evenwicht bewaakt kan worden.
In 2016 verscheen de eerste druk van een groot drieluik over de vele facetten van de ooracupunctuur. Auriculotherapie I vormt hierin het basisboek en bespreekt de grondslagen voor theorie en praktijk. Auriculotherapie II is een naslagwerk dat bijna 100 ziektebeelden met bijbehorende behandelstrategieŽn bespreekt. Het derde deel, Auriculotherapie III is de atlas en geeft een zeer ruime bespreking van veel oorpunten.
Dianne verzorgt lessen en nascholingen in de (Chinese) filosofie en energetische geneeskunde.