Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Auriculotherapie (ooracupunctuur) deel 4
VR
10 JAN
2020 & ...

Auriculotherapie (ooracupunctuur) deel 4


vr 10 januari 2020 en za 11 januari 2020
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Dianne Sommers
Nederlands
€ 280,00
FAGT (in aanvraag), NVA (A), NVST, NWP, VBAG, VNT, Zhong
Auriculotherapie 1, 2 en 3
Zwart-wit hamertje en de filters die in Auriculotherapie 3 zijn uitgereikt.
Deelnamebewijs

PLAATS IN WINKELWAGEN

Auriculotherapie deel 4

In deze gevorderdencursus wordt de behandeling van stoorhaarden met behulp van het VAS verder uitgewerkt. In de vorige cursus is een start gemaakt met de aanpak van stoorhaarden in het lichaam. Een stoorhaard kan een belangrijke reden zijn waarom een (op zichzelf goede behandeling) toch niet het gewenste resultaat oplevert. Vaak is hierin ook een oorzaak van langdurige klachten te vinden, waardoor het een belangrijke ondersteuning kan vormen in de aanpak chronische problemen van het spijsverteringsapparaat, stofwisselingssysteem, langdurige vermoeidheidsklachten, gewrichtspijn of hoofdpijn.
Tijdens deze twee cursusdagen worden de achtergronden van de diverse stoorhaarden belicht en worden alle stappen van onderzoek en behandeling doorgenomen en geoefend.

Studiemateriaal

Syllabus en verschillende onderzoeks- en testmaterialen worden uitgereikt tijdens cursus. Het zwart-wit hamertje dat bij Auriculotherapie 3 is gebruikt graag meenemen!
De serie Auriculotherapie (drie delen door Dianne Sommers) is ondersteunend bij de cursus. De reguliere winkelprijs is Ä 63,50 per boek. Met een kortingscode kunnen studenten van de cursus het boek aankopen voor Ä 58,50 of de hele set (drie delen) voor Ä 169,50. Bij inschrijving ontvangt u de kortingscode.

Docent

Dianne Sommers is fysiotherapeut, acupuncturist en filosoof.
Na haar opleiding tot fysiotherapeut studeerde zij acupunctuur bij de Pakua en de EUTCM in Nederland en BelgiŽ. Door training en stages in China en Japan werd ze opgeleid in meerdere methodieken en behandelstijlen van de acupunctuur. Ze is manueel therapeut (NAOG), studeerde elektrodiagnostiek volgens Voll en Chinese kruidengeneeskunde. Specifiek interessegebied is de auriculotherapie in zijn vele facetten, maar ook het werken met toyohari, een subtiele behandelstijl uit de Japanse acupunctuur die gericht is op het herstel van een authentiek en constitutioneel evenwicht voor het lichaam.
Aan de Universiteit van Amsterdam en het Sinologisch Instituut Leiden studeerde ze filosofie en klassiek Chinees. In 2007 publiceerde ze de eerste Nederlandse vertaling met filosofisch commentaar van het klassieke werk Neiye (De werking van het Innerlijk) uit de 4e eeuw vC. Deze tekst is de oudst bekende Chinese historische referentie naar de mens die zelfstandig zijn verantwoordelijkheid draagt voor zijn functioneren hier op aarde. Degene die zijn innerlijk kent, doorgrondt het geheim waarmee het interne evenwicht bewaakt kan worden.
In 2016 verscheen de eerste druk van een drieluik over de vele facetten van de ooracupunctuur. Auriculotherapie I vormt het basisboek en bespreekt de grondslagen voor theorie en praktijk. Auriculotherapie II is een naslagwerk dat bijna 100 ziektebeelden met bijbehorende behandelstrategieŽn bespreekt. Het derde deel, Auriculotherapie III is de atlas en geeft een zeer ruime bespreking van veel oorpunten. In 2018 is het Posterboek Auriculotherapie verschenen. Dianne verzorgt lessen en nascholingen in de niet-westerse wijsbegeerte en energetische geneeskunde.