Bij- nascholing
Home > Bij- nascholingen > Acupuncturisten > Pediatrie: bedplassen en slaapproblemen
ZA
7 DEC
2019

Pediatrie: bedplassen en slaapproblemen


za 7 december 2019
Berghotel, Utrechtseweg 225, 3818 EG Amersfoort
12:00-18:00 uur
Christine van Toor-Zaalberg
Nederlands
€ 110,00
FAGT, NVA (ATK), NVST, NWP, VBAG, VNT, Zhong (cat. 1)
TCM-therapeut of in afstudeerjaar
Syllabus
Deelnamebewijs

PLAATS OP WACHTLIJST

Pediatrie: bedplassen en slaapproblemen

"Mam, ik kan niet slapen..." of midden in de nacht wakker worden gemaakt vanwege een nat bed, een feest van herkenning voor de meeste ouders.
Veel kinderen komen slecht in slaap of komen veel en vaak hun bed uit met als gevolg te weinig slaap, dat weer leidt tot slechtere schoolresultaten en andere problemen. Ook zijn kinderen op steeds latere leeftijd zindelijk, vooral ís nachts.
TCM therapeuten leren in deze cursus hoe deze problemen te behandelen met Acupunctuur, TuiNa, Chinese kruidenformules, Shonishin en voedingsadvies. Er wordt uitgebreid ingegaan op hoe alle verschillende patronen te diagnosticeren en te behandelen zijn.
Deze nascholing maakt deel uit van een serie lesdagen over de behandeling van kinderen in de TCM. De nascholingsdagen kunnen ook afzonderlijk worden gevolgd maar het is aan te raden als eerste de bijscholing 'de behandeling van kinderen in de TCM'.
De topics van de overige lesdagen zijn:
  • Autisme, AD(H)D en concentratiestoornissen
  • Bronchitis, astma en luchtweginfecties
  • Buikpijn en spijsverteringsproblemen
  • Eczeem en andere huidproblemen

De docente

Christine van Toor-Zaalberg is acupuncturist en herbalist met als specialisme het toepassen van TCM bij kinderen. Haar opleiding tot herbalist rondde ze af in 2002 aan Academie Qing-Bai, in 2005 behaalde ze hier ook haar diploma acupunctuur. In 2004 en 2005 volgde ze de opleiding pediatrie van Alex Tiberi en mocht ter afronding van deze studie meerdere stages bij hem lopen in San Diego. Verder heeft ze les gekregen van Harriet Beinfeld, Ephram Korngold, Steve Cowan, KC
Conover en Elizabeth Talcott om zich verder te bekwamen in de behandeling van kinderen m.b.v de 5 elementen leer, Japanse meridiaan therapie en shonishin.
Christine voert sinds 2007 een succesvolle praktijk in Den Haag samen met Ronald van Duijne. Dit centrum heeft een samenwerkingsverband met het Juliana Kinderziekenhuis. Verder werkt Christine samen met een homeopathisch kinderarts en 2 kindertherapeuten die gespecialiseerd zijn in hechtingsproblematiek, angststoornissen en faalangst. Door deze samenwerking en de multidisciplinaire aanpak samen met o.a. osteopaten, kinderfysiotherapeuten en een haptonoom kan er zeer goede zorg worden gegeven. Het verhogen van het algemene welzijn van kinderen is voor Christine het belangrijkste uitgangspunt hierbij.
Vanaf 2007 Organiseert zij voor Qing-Bai ieder jaar de studiereis naar het Pacific College of Oriental Medicine in San Diego, waarbij de studenten en zij stages lopen in o.a de dak- en thuislozen kliniek, Rady's kinderziekenhuis, de Veteranenkliniek, het San Diego Cancer Centre en de Owen Clinic Voor HIV en AIDS patiŽnten.
Ook het bijwonen van het 4-daagse Pacific Symposium in San Diego staat ieder jaar op het programma. De laatste 7 jaar doet ze dit samen met Ronald van Duijne.